高質電器傢俬傢俱討論

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
之前同裝修𠴱邊傾過 panasonic 個櫃櫃籃,但個呎吋就唔到位搞。
高質目的之一係唔易壞
咁你講有機會,咁乜都有機會
用kessebohmer啦 用8年以上都無問題
外國訂返黎平好多 唔洗係香港買

利伸做左廚櫃10年以上
工人唔會幫你過濾到HEPA filter做到既野wo同埋倒塵只會用你30秒時間, 個設計就係預你方便咁倒
尋晚女友貪個 snoopy 樣入左部 bruno 飛碟機,希望唔好三分鐘熱度。

其實真係好方便,每次吸完打開拉圾桶跟手拍個制就可倒走 d 塵再掛返上差電架度,當初姐姐黎開工佢都剩係識搵部大機黎吸,後尾都轉返用 dyson 唔駛一路吸一路拖住舊野。
搭單問下
煲湯係咪用咩煲都得?
我用Panasonic 萬用煲
我諗你認錯,我好少貼圖出黎
我係咁岩上佢屋企食飯順便影埋

有啲我係講漏既
佢係新居屋,咁佢水電無郁過,所以熱水爐先照原位去做

至於條晾衫架我都笑左好耐,佢話無地方晾又唔想晾出街

至於你話啲龍頭同磚,龍頭印象係hansgrohe,佢自己揀
櫃既話其實你話靚料係指咩?
鉸就全部油壓有緩沖,都換左德國仔比佢
其實廁所晾衫唔會吸哂d屎尿味咩
好撚on9既思維
比幾十萬裝修得靚靚仔仔
但喺廁所晾衫
幾靚裝修都浪費哂啦
有開過啊係,但印象中無post過做過既相
始終公司野,廢事

好老實啊,香港大部分做櫥櫃都係細芯夾板,面就防火膠板喇
當然有啲係用所謂生態板,但自己留意,好多時你見如果生態板講到好無敵咁但價仲可以平過防火膠板就要睇下佢內籠用咩料,因為好多都會係用咩纖維板,即係高級啲既庶渣

石面就都係無縫石喇,但呢到我係比左日本野佢既
個個間屋咁大又擺到洗衣機同乾衣機咩
雖然有晾衫架,但條街又大塵,你都未必想放出去
沖廁會霧化索晒落衫
每次沖之前閂蓋板就好好多
我覺得電依啲基礎工程唔慳得,因為真係會用好多年同涉及安全問題
有無雪櫃推介
東芝分體機泰國造喎...窗口機就係美的代工
菱機窗口機廳用緊兩匹機械掣款,係格力代工,夠凍但都唔算靜,不過窗口機真係要靜的話應該只能考慮Panasonic 變頻款
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞