高質電器傢俬傢俱討論

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
但我想講LG個戇鳩野
佢個App Store係廢嘅

屋企三星LG Sony我都有
最好係Sony

我平時會睇藍viutv
三星個藍viu 如果唔係買ales/oled機
個藍viu 係曚ge
我果部係ru7400
算係最新ge led機

Lg 輕頭無藍Viu
要用browser 睇
最好有eArc
唔日日長開新聞台loop4-5個鐘燒根本唔會燒
因為Sony 係Android TV所以裝野方便d
但如果15000 budget 買sony A8G 就無咁好
一買就要A9G
但如果Sony 電視+Sony Soundbar +ps4有加乘

不過我用onkyo sound bar
貪佢有amp同Dolby atmos
所以都係LG 係within budget同埋有齊EARC HDMI 2.1 既OLED
加乘
所以呢個都係考量其中一種

無可否認,lg 個magic remote 係最多野玩
當mouse 咁用都得

Samsung 個remote就最簡單,直頭無咩制
全上下左右enter 咁

Sony就算係傳統制
但都叫做行緊藍芽
同有語音輸入

Panasonic 最傳統!
即係你20年前用緊果個制
想問下訂造廚房吊櫃同廁所鏡櫃應該預幾錢到?
同埋一般嚟講一個月起唔起到貨?

諗緊好唔好去宜家到買算數,但又怕Size 唔夠fit 身
巴打,咁想問下同q80r 差唔多spec LG 會係邊部?
另外,samsung 有線盒,LG有無類似既嘢?

OLED用過一定唔會返轉頭
應該都係B9左右, 想再好少少就C9
但分別唔太大, 性價比就B9最抵
LG就無啦我都覺Q80R個connect box好靚

但黎緊LG 出BX 姐係2020版B9
都可以睇下幾錢先
兩者差幾多
嚟緊要買大眼雞洗衣機、兩頭電磁爐、抽油煙機
想搵耐用, 價錢唔太貴, 各位有無好介紹?
熱水爐計
我果時要買2部
每部平左千5
3千夠我買部乾衣機
多謝巴打 留意下先
用左V8年,好正好夠用,係舊電開始打柴,尋日去買左個副廠替用電$790,又有排用
V7 水貨二百美金.同小米同價
samsung q80r soundbar你後加係做唔到7.1.4
因為另外配q80r果隻rear speaker 係無天空聲道
只有q90r 成set 先係7.1.4
我自己都留意緊
問過d sales
都要5月頭出
本身諗住買gx系列 不過應該3雞走唔甩
都係買返c/e9 算
5月頭又太遲
咁都可能入C9 但好似好多地方都無貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞