高質電器傢俬傢俱討論

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
兩年前入伙買過,入舖冇service 可言,唔會有人sale 你
你入去前最好有晒你想買既model 等佢出報價

買完野安裝個d 都正常,價錢都合理
想問下BBE同埋BuiltInPro 有無人用過覺得邊間好或者平啲?
有得揀我都想要呢部 不過屋企冇位
我用緊 NN-DS596B,多數都係蒸野多,焗野都 ok,因為要 pre heat 所以有時想整多士呢 d 細雞野就冇咁方便

而家買多部 balmuda 黎 for 多士,呢部又係真心好用。
我分開4次去佢地到買野 送貨最準時算係佢地
我都係NN-DS596B
蒸急凍小籠包蒸極都唔熱
係咪唔可以蒸急凍野
焗又係要焗返熱要好耐先熱
結果最後都係叮野多
熱水爐同爐頭個人覺得最好都係搵TGC,一條龍服服,有咩問題約師父即刻上黎check
經tgc買,安裝維修售後真係無得輸
比多少少都係為左呢樣
熱水咁重要嘅嘢真係無謂慳
因為唔打算用微波功能,都係蒸野多,見sc300好似蒸功能好d先打算買佢

Btw想問下你地個爐係放枱定放吊櫃好似幾重又要預散熱係咪好難放到吊櫃
蒸20分鐘都唔夠熱 痴線
叮+蒸都要10分鐘

放枱 無位整吊櫃
同埋放吊櫃點散水蒸氣
焗爐/微波爐就話入櫃je
想問下入面既食譜其實有無用
新款白色貴800蚊但淨係多左食譜
如果係急凍左就先用微波解凍先再蒸。
NU-SC300B 尺寸:494 x 375 x 476mm
CS2320 尺寸:405 x 530 x 457mm

SC-300 都仲未計佢預留既散熱位
下次試下先
但網上好多話4s易壞
有無人講下嵌入式蒸焗爐
保養期內壞既咪換新
講真乜電器都易壞....撞手神啦
佢最正係散熱空間真係岩我呢D 蝸居
我擺上吊櫃,當時係個爐送到黎個大判睇左說明書同我地講要預留四邊散蒸氣。
我呢部都有食譜喎。
用過builtinpro買LG洗衣機, 用左一年都無問題, 但送貨比佢預計既時間遲好多, 因為見佢張單佢地其實都係同出面啲鋪頭拎貨, 見有啲人話佢無貨都會照收你單先出去搵貨
我自己係出面買tgc機再搵人裝
平d
有問題一樣搵tgc 上黎check
蒸功能好好用
蒸餸煮飯
煲湯,煲粥都唔會滾瀉
新個部多20個咁上下 所以想睇下值唔值
同埋蒸完一定要抹返乾爐內 d 水氣,因為之前冇跟手抹後期因為擺托盤入爐時刮花左 d coating,跟著就好易生銹,用左兩年要焗住換過部。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞