|Switch機主討論(136)|

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
botw無乜可能今年出
原本都似係今年E3出多段片,最快2021年底
而家疫情拖一拖,我估快都2022先出
間野公佈發售都一段時間
ip方咁耐都唔做野,等佢真係有貨見街先做野
私底下做緊野(eshop下架/...)
今日先出公告姐
Splatoon 2 version 5.2.0 will be released on April 22nd (Japan time). It contains balance adjustments.
會唔會終止佢賣, 隻game真係好垃圾
yes
今年絕對唔會有新Switch出
試玩咗一陣,剩係覺得佢個字體好樣衰,字又細隻
尚在觸摸中

見到啲舊Game介紹有佢份,發現以前個版本其實幾好
我估今年老任都係休息年
本身同ps5首發撼已經無乜著數
仲要今年啲開發進步實拖慢哂
真係好難
自家/friend底最大果堆品牌都已經出咗一輪正統作咁濟
剩翻仲係一出就嬴哂嘅得翻bayo同metroid
同埋次少少例如真女咁

然後任記又唔似開發緊新ip
今年都仲有動森繼續頂住
但係嚟緊一兩年應該會好難頂
告9佢喇直頭要
想問下

葵芳game鋪邊間信譽好

係咪都集中係葵廣
葵廣黃店Game Festa
部機封塵多,以前都唔係點玩得多
拎返黎玩個喇叭無啦啦爆聲
d QC...
原來第2間廠做
唔怪得一唔覺得怪怪地啦
我估今年老任都係休息年
本身同ps5首發撼已經無乜著數
仲要今年啲開發進步實拖慢哂
應該無得放棄,年尾都要埋數架

PS5年尾出未必有想像中勁
佢哋都會受疫情影響到
The last of us 2好可能因為唔夠驚特登拖比PS5護航

PS5的強項係寫實電影化遊戲,或者你可以叫3A遊戲
任天堂想錯開嘅話,年尾都係要主打d體感/ 新奇玩意
真係好難
自家/friend底最大果堆品牌都已經出咗一輪正統作咁濟
剩翻仲係一出就嬴哂嘅得翻bayo同metroid
同埋次少少例如真女咁

然後任記又唔似開發緊新ip
今年都仲有動森繼續頂住
但係嚟緊一兩年應該會好難頂
開始第二輪
Botw2 已經起咗頭
之後可以出第二輪嘅有:
3D Mario 呢個係
Kirby(唔知有無機會3D化,不過Hal已經無咗聰哥同櫻井)今集爆死,唔知點搞
GF個個世界第一IP (重制/ 新作都可以破千萬)算啦,以呢間廠技術力,隻Town出咗好似無出咁
FE (重制機會都有d)係嘅不過睇怕都無咁快

未開始第一輪:
Metroid
Bayonetta
Donkey Kong (之前係Wii U port)

仲有一堆可以考慮重啓:
探偵俱樂部(做緊)
Mother
黃金太陽

意外驚喜:(如果任天堂出資/ 收咗個IP)
Chrono Trigger
Mario RPG
Xenogears
Monster Hunter
(D 好野基本上比SE揸哂)
以上呢堆ff下好...

當然,任天堂都救左幻想大陸戰紀,符文工廠5,No More Heroes 3
所以其實咩都有可能
問廠仲自己port埋去PS4
冇單一答案
你邊隻game
Pokemon Rumble Rush shutting down in July
記得Monolith有張係女人背影嘅concept art
嗰隻game都未出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞