相信有唔少人對GK有興趣,但一知半解,到底有無版權?入黎話你知

1001 回覆
65 Like 31 Dislike
係,

當然以質素黎講,

有啲無版權都靚。

所以就睇下你自己點睇
暫時除左會長蟻王外都無乜邊隻hunter覺得好靚好想入
新手入坑有問題想問
係咪多數大陸既工作室都係淘寶到訂到因為我搵到幾個例如G5 YZ呢D工作室個價都會平過經香港代理訂既平大約一百以上
不過都有D工作室係淘寶搵唔到既
咁多數既巴打會經樓上講既香港代理定上淘寶自己訂
淘寶係大部分都有

但講真有好多黑店

例如個款炒起左

佢會話比廠cut單,之後退訂/甚至唔退 叫你買第款

轉頭自己高價再賣

更甚既係有啲你唔知佢到底賣緊真定假

一手定二手

同埋淘寶有個叫「海外運費」,每件都幾十蚊人仔

因為gk係直運到付,無得集運

香港有啲代理有時會包大陸落香港個程運費

所以計返其實差唔多價

我之前主要係龍珠home訂

社運後寧願比貴啲都係香港代理訂

甚至自己上工作室官網訂

所以自己諗
GK之前就玩女女多 自己噴
明白比香港代理賺點都好過比淘寶賺
係咪理論上香港代理既都唔會係淘寶貨
同埋係唔係有D工作室冇官網既
麻煩晒巴打既詳盡解釋
老番唔好講啦
Yes

開訂>收錢>夠數>開機整>等>整完大貨>比尾數>等收貨,到付
講真堅佩服DIY有無啲作品睇下
正解

香港代理通常直接同工作室拎貨

同埋好似我所講

阿豬阿狗都可以開工作室開訂整野

所以要睇以往作品評價

同埋未必會投資整個網站

因為好多工作室都係支那人開

點會哂錢去整啲網站$$$$$$$

另外就算有版權都未必係官網開訂

好似ryu咁,我之前都係官網訂

前排佢話官網唔再開新產品訂,叫我地搵返代理訂
交流討論下無咩所謂既

當初我都買左好多無版權

但買左版權之後就返唔到轉頭

當然無版權有啲都好靚

但有版權一黎保值啲,二黎叫做真真正正有授權

Anyway,呢排鬼滅hit,勁多新工室開訂

要訂既巴打自己睇路

留意下間工作室既質素信唔信得過先
https://youtu.be/VlNKnDDZdk8

垃圾武漢肺炎搞到啲國外運輸停哂

搞到要買返啲舊野J住先
要我放作品出黎有d怕羞
通常我都係玩d日本原型師手辦
之前見連登有post都有唔少巴打自己噴gk
用member mode

定啲相18禁

自己噴自己油真係犀利

我平時有少少損就索性唔理扮睇唔到

但好多人可以自己修補返
有版權既工作室其實係咪唔多得上面幾間?同埋想知除左保值之外點解會番唔到轉頭
另外巴打有冇邊間工作室係推介既有冇版權都可以推介下
師兄會唔會接代工
技巧唔成熟 玩熟先
哩隻係我第一隻gk
我就無玩果d咁暴露
我基本都只係調返岩隻色去噴 同埋用琺瑯油執細節
當然都點都會有瑕疵,但我個人覺得易打理過模型

新手一問, 想問下信和果D大大隻火影係咪冇版權的?

香港邊度有現貨睇?
想入返會長果隻 ..
唔算多,睇你想要咩漫畫/角色

美漫就最出名P1S

保值之餘,手工質素都明顯高班啲

你可以對比下:

有版權:https://www.youtube.com/playlist?list=PL-K08VWYmPW7cKvG0OI7I6t3a2NtKquZS

非版權:https://www.youtube.com/playlist?list=PL-K08VWYmPW5MTr02u1LGjvoXWXEwSg0d

你想玩邊個角色/漫畫先

正喎巴打
真心佩服

我由細到大都淨係識畫火柴人
有啲夾公仔機都係真gk

但我之前睇過全部都無版權

但起碼唔係鋪頭賣既假gk(大膠)

香港好似真係暫時無一個地方show版權gk

啲代理都係擺無版權多

龍珠toys個到有tsume比達同布仔睇

或者我開過呢啲版權野

https://www.youtube.com/playlist?list=PL-K08VWYmPW7cKvG0OI7I6t3a2NtKquZS
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞