相信有唔少人對GK有興趣,但一知半解,到底有無版權?入黎話你知

1001 回覆
65 Like 31 Dislike
基本上你買正版既pvc 景品 雕像都係大陸做 唔扯到玩具 單係你用緊既手機iphone 3星都係
唔想送錢比大陸可以去深山生活過原始生活 遠離現代工廠製成既各種產品

要反就唔係盲反既

不過預左打呢段會比你屌係5毛之類 岩聽就聽
原文都有講

我訂開兩間,龍珠就搵龍珠toys 其他搵專業gk

仲有間香港gk都係比較出名

不過而家玩版權野 直接上官網訂
Bamdie都捐錢

所以連正版都唔玩得

都係個句,我地已經無本錢鬥黃

當然我都好欣賞一直堅持嘅巴打

利申 無淘寶買野好耐 無買非版權野好耐(係近期忍唔住訂左隻G5 ace) 戒左買bandai野同課佢啲game

不過正版雕個廠其實都係中國廠

所以各自努力,盡做,唔好批鬥啦
感謝巴打的解答

本身是不想購買非版權作品

但鬼滅的蟲處同價錢位版權作非常唔掂

所以第一次想買GK

還有我朋友講GK好易爛 是各廠都不同質素

定間間廠都是易爛
先唔講大唔大陸
冇版權,又無版權人允許
gk係有版權作品

tsume oc ua figurama 開天 集美 鐵風箏等等全部都係版權工作室 佢地都係gk 只係越黎越多無權版既出黎撈水

買無版權雕像實情係同人商品既存在 呢樣一直存在係灰色地帶 唔鐘意雕像嫌貴咪買返pvc 景品 百樣米養百樣人
你好彩可以買10000隻都唔會運損 唔好彩買親都可以係運損

你咪當買本子咁 實有畫家既畫風完全係幼稚園塗鴉
亦會有大手畫得靚過本身原作 只係本子更容易睇到個質素 雕像可以ps官圖垃圾實物
鬼滅好似未有版權雕?

係材料問題

間間都好易爛
無限鬥黃 然後發現所有日常生活既野 娛樂既野背後都有中資
所以都係建議大家玩版權野

質素兩回事
避唔到

但表左態嘅就一定要避

不過都見好多人開始唔多理
多謝巴打幫手一齊解釋
咁當然最好揀有版權嘅買
不過多數係大陸品牌小弟真係接受唔到
你呢個mindset其實好

尊重知識版權

一般雕像,或gk都係走灰色地帶

所以啲代理都係叫「展示室」

唔會叫賣現貨,驚海關搞
巴打們想問下

呢兩日留意咗幾隻鬼滅fig(GK),睇落都幾靚但又未玩過有d淆

工作室叫簡刻工作室,見佢暫時打算出 炎柱,戀柱,蟲柱。

見有巴打話不過不失,想問下會唔會成品同失物圖差好遠?同埋買唔買得過,見性價比好似都ok,好鐘意隻蝴蝶忍

講真

非必要唔好買翻模

一黎真係質素差啲

二黎賣咁平,其實啲材料都係差,

仲要為左減低成本,一定盡快出貨

啲甲烷量極高,吸得多對身體唔好

買翻模 寧願唔好買,除非二手真係好平

等賣家吸哂啲毒先
老實講,呢間野我睇過佐助大貨

唔算好出色,但千幾蚊黎講還好,當買高質一番賞

不過就咁睇

炎柱同戀柱面相睇相都麻麻

蟲柱就好似幾好

比我揀我只會買蟲柱
有冇人知要收隻黑珍珠凱多依加要幾錢?
唔該唒巴打

疊埋心水只諗蟲柱
我第一隻gk就係魔方蝴蝶忍希望可以快d派貨嗑
有睇過巴打個隻,好靚但買唔起
2千1蚊左右姐 派一皮都買到啦
啱啱上某寶睇,發現隻忍有d 1860 人仔,有d 1280 點解會咁
樓主應該會清楚d 我好少係淘寶買野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞