考評局研究取消考試後備方案

546 回覆
457 Like 18 Dislike
咁band 1廢嗰班咪好撚爽
上面皇仁
下面伊利沙伯?
Dse係margin分?
如果唔係應該唔洗擔心quit咗入唔返嘅
時間會證明一切,廢既自然會被淘汰。
你真係以為讀u唔洗用腦,佢地點捱到畢業
band1嗰班廢極有個譜band1最廢嗰堆都係見過1x分 入咗asso都係會後門上返大學
真係仲廢嘅係唔會俾佢升f6考
既然佢哋會被淘汰,點解唔比機會比其他banding但有能力讀u嘅人?
non jupas 睇你asso/hd gpa or ublic exams
咁咪浪費咗D學位...
Band2 勁果D想入嘅科
全部都比廢嘅Band1 入左
D band2 咪只可以讀asso
>>>召喚簽名師 - 尚欠30000簽<<<
所羅門白宮聯署,請求總統Donald Trump向中國政府要求對武漢肺炎病毒負責
https://petitions.whitehouse.gov/petition/petition-president-donald-trump-hold-chinas-government-accountable-coronavirus

仲有14日 到依家簽到23000! 太慢
https://petitions.whitehouse.gov/petition/please-add-new-sanctions-list-hk-human-rights-law-starry-lee-holden-chow-dr-priscilla-leung-ms-regina-ip-etc

另外有手足整咗個聯署機,有曬而家同香港示威相關嘅白宮聯署+中文翻譯!
https://act4hk.com/petition
因為咁既時勢無可能做到
10個人才
7個來自band 1
2個來自band 2
1個來自band 3(仲要未必年年有)

要為左嗰1個,花咁多心思,不如保住另外9個仲好
你搞延期又好,repeat又好,都係影響會到嗰9個
日本好似係咁
但又真係有人讀band 3考到入三大神科,但全校得佢一個入u

所以好難計
數學唔垃圾,我呢d文科jj自認數學唔好但係係有需要
你上到大學純文科都會有ge/cc個d要讀數,有grpmate數學唔好真係嘔血
利申 歷史系
咁緊係揀有優勢既人入學啦 實力行先 唔理你讀乜 總之高分就收 都好公平
笑死,咁連retake錢都嘥埋
唔多覺
中中多數唔掂
特別係理科果d
你就on9,成日為班垃圾煩惱

就算而家呢個moment
全部band 3消失,認真對社會/未來都係無影響,最多就係投考警犬人數會減低
retaker

Yr2 quit u retake
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞