考評局研究取消考試後備方案

546 回覆
457 Like 18 Dislike
no la, d老師鬼記得al d野
Open book考試問題就好,任用google
有一個機制確保考生請唔到槍手就好。
認同
考大學試ok?
同意
啲老師冇掂a level 成十年 仲識唔識教
利申校內mock柒到仆街
最尾照穩入一大水泡科
AI interview
正 玩三年 大學都未去過就final year 準備畢業
既然你咁講DSE使撚考其他科咩

我讀數既話使唔使英文好先
我覺得DSE取消就一定唔會架啦
我諗最多咪延遲到7月或者8月考
果陣全港中學開曬所有課室比你考試, 1個班房得10個學生
但如果7月8月都仲好似而家1日30幾40單既話,咁既話下年果堆都唔洗考啦
跟住大學就10月開學/下年1月先開學
而家dse econ同AL econ差天共地
macro玩返計數,micro玩返張五常
econ呢科應該死得人多
世界最強國 The United States of America
大學入學試SAT 係考三樣嘢: read, write, count

or more formally:
verbal reasoning
+quantitative reasoning
+exposition

If that's good enough an assessment for the best country in the world, it is probably good enough for HK.
中中大學讀得差過英中入大學又點?
總有d英中入唔到大學,但佢入到
AL econ可唔可以講多啲
讀asso咪又要嘥多年,有分別?
所以要跟住咁樣分?唔係話要傳統名校同band3比較,睇下傳統同地區比較就知咁分無腦
入u率得個46%
唔係講緊三大wo 係八大都係得46%
分分鐘搵間band2都好過佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞