網絡小說集中討論區<14>建議支持香港/台灣小說網

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
1855美國大亨
主角勁黑心,工人罷工抗議,主角就派臥底混到工人群裡面,
然後讓臥底故意去攻擊
警察就開槍鎮壓工人的罷工,又派自己人去成立工會,操縱輿論 etc

黑道文就唔洗講,一定係 邪氣凜然,殺禪
都市殺手之前巴打都講過,一定係隱殺(依本野我都重睇左3次)

修真就蠱真人,真係一本不一樣的修真,
就連以前D咩都市修真, 最強棄少, 一定係反政府

不如你講下你睇開咩/睇過咩?咁多類好難推薦
最強棄少就係因寫得太多比人屌,後面三分二變左凡人修仙傳
後期大世界都唔知佢寫咩
(但係當年我竟然睇哂)
以前睇帝霸睇睇下冇追,最近home office用幾個星期從頭開始一次追返晒

早兩日終於睇晒,本書d坑多到爆不過係睇得幾爽既
有冇反政府既推薦下
你要點反?
唔加入,唔合作?
自己起國家?
殺人地全家?
都講左咁多本,咪自己搵本睇下
三天既販罪同紂臨其實都係反政府
我睇紂臨個時都唔明點解呢本搞革命既書可以冇比人ban
幾年前睇到佢去搵金魚帝就無睇
仲死唔斷氣緊
已經唔只係反政府仲宣揚自由
我睇完都覺得好神奇。

精靈算唔錯 唔係冇腦爽文先
雖然唔係網文,但講到反政府,第一時間諗起《三體》,佢唔只反政府,只反人類同反文明
我覺得「面壁人計劃」係隱喻緊獨裁政權
佢成本書根本就唔信咩人類嘅集體智慧,群體只係愚民,政體面對危機只會無能為力,面壁人唔係獨裁,係必然嘅唯一救世主,第三部更加證明救世主唔可以人造,唔係只會推個柒頭出嚟
姐係爛尾?
咁開黎睇會好冇引
E家仲有咩睇書APP好用齊SOURCE 岩岩DL返追書神器買埋VIP發現少左好多書 同以前唔同哂 整到幾靚都冇用 本來用緊小書亭 但早排更新完D章節係咁重覆好難頂 主要係睇玄幻仙俠
D人就係鐘意睇唔明d理論,自己睇左都好似係勁人咁 本小說核心就係「裝逼」,但見佢做咁多research,勉強可以算糧草既.....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞