網絡小說集中討論區<14>建議支持香港/台灣小說網

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
近排一兩章 又好睇返 白也大開殺戒
講真,為紅為賺錢而寫故既新人,99%係唔會成功的

只有當你用自己極限去寫一個好故,一書封神之後,你先可以鳩寫,因為寫咩都有人睇
不過一書封神之後好多都寫唔番 或者逼住改風格
想問吓有咩一書封神嘅例子,想搵嚟睇吓
中原5白 果D咪係
方想,跳舞,zhitty,骷髏精靈 果D老牌作者,依D唔提

近幾年咪 驚悚樂園,我有一座冒險屋,深夜書屋,大王饒命,異常生物見聞錄,天道圖書館,我的1979,全球高武,超神機械師,逆流純真年代(其實仲有好多)

未完本果D 詭秘之主(唔計一書,但依本佢最HIT),我的師兄實在太穩健,虧成首富從遊戲開始

大王饒命去到中間已經中華膠到痴線
頂唔順棄左
突然推得咁快
笑撚死
依樣真
有時大中華都算,你大中華1-3章我就當睇唔到
有D書可以大中華成百幾章....(凌風天下
好耐無追書, 追百幾章小說就頸緊膊痛
風凌天下以前當兵,之後比車撞傷隻腳先靠寫書搵食
近排有冇咩小説好睇
推薦個台仔整既drive比你,我呢排都係呢度搵書睇
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1raIE0tHFVcqc6QZmNVSUde5iYt0BcS2pk5LvU2F4yqM/pubhtml
= 一世之尊嘅本我同他我
烏賊一開始都話十卷完,而家算寫得耐喇,可能因為好收得所以編輯要佢拖耐d先,好似日本d連載漫畫咁
近期我睇緊
滄元圖 < 無腦爽文
霍格華茲血脈巫師 < 哈利波特同人文中既佳作
都市聖騎異聞錄 < 幾爽文 外掛向 聖騎士JJ一定要睇
精靈掌門人 < 呢本真係勁好睇
生活系遊戲 < 仙草
有冇人有睇大道朝天
貓膩呢條友細個受過咩刺激
本本書都會有一個舉世皆敵既情節
慶餘年被慶帝追殺
間客被發現係帝國太子
將夜老婆係冥王
擇天記太垃圾冇睇
今次大道朝天又被個老野同憲章電腦夾埋玩😭😭😭
除左談真人都冇咩邊個救到佢
睇到好心噏
希望許樂出嚟救佢😭😭😭😭
全世界都話九九自私,要佢將自己交出嚟拯救世界
其實佢已經救過一次世界
雖然呢個角色塑造得好似絕情絕性咁
其實…唔知點講😭
大道朝天,各走一邊?
殊途同歸罷了。
在的
但有排.....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞