網絡小說集中討論區<14>建議支持香港/台灣小說網

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
除非做起左個名,唔係講故台冇甜邊有人睇
咁睇你都係偏為興趣而寫,咁就唔好理咁多,自己做好本份定期更新就ok了,有無人睇就聽天由命吧
寫文既過程亦係對自己既一種磨練,令自己既技巧更上一層,為下套作品鋪路
唔計d垃圾甜故,睇正評數都係一個指標黎既
1個巴打無眼光,10個巴打無眼光,無理由100個都盲,接受到小學生作品吧連登黎講,新人作家黎講有6-80讚已經勁,得d成名已久既先會幾百讚
諸界末日在線堅持唔放棄任何一個出過場嘅角色係好事,但真係諗咗諗百花宗邊個叫秀秀
今日係咪連書都唔俾更
應該係,可以光明正大停更
冇計,作者係因為有讀者先出現。如果唔理讀者,真係同日記分別唔大...
要有讀者,好自然會去迎合讀者口味
然後就係你睇倒既野...
主角師妹
有更喎

寫得垃圾可以搵黑警捉佢

網上寫咸故 虛構禁錮出租女友 22歲青年被捕
https://lih.kg/50400
幾年前睇完, 唔記得邊段睇到我眼濕濕...
LM
我反而鍾意呢排嘅寫法,可能因為我本身都覺得啲人物好鮮明。估唔到係邊個都有本章說

全球影帝本來好地地 但一講香港同台灣都踩低人抬高自己 唔知邊度黎咁多優越感
大陸網絡小說通病了要劇情好睇,一定要有衝突吧?
要衝突,梗係通過踩d on9仔突出主角既牛B吧?
咁主角中國人,梗係拳打洋人、腳踩香港台灣人
所以話,點解要支持大陸小說
冇 當笑話睇 本身好地地冇咩野 一講香港台灣就起晒鋼咁 咁呢個佢要搵食係要咁寫都明既 所以我都係好快skip就算 所以我平時都係睇修仙 玄幻 少d呢d大中華膠野出現 可能都有既以第2種方式表現
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞