網絡小說集中討論區<14>建議支持香港/台灣小說網

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
隱殺
奧術神座
一世之尊
驚悚樂園
慶餘年
鬥破鬥羅
將夜中期舉世伐唐係描寫塑造上的確係神級
但成部作品來講神作就好爭議,劇情格局上並唔好太討好,貓膩既作品入面我會揀慶餘年,而且都算唔上好鍾意,網文唔夠爽係大忌
評價上接迎應該係常書欣?出名好虐心
利申唔合口味未睇過
深淵中後期撞淨網,不了
寫親現代都一定打9日本同美國
中國人就一定正氣 美日就一定奸到仆街
將夜神作啦
係好多人不滿肥桑桑呢個橋段 不過我覺得埋尾都算係咁
間客都好撚正
係條友近年啲書on9到極點 應該係俾支那人公審完係度9寫
不了
只鐘意葉紅魚
13、14年前其實好多都市類作品都唔係咁
隱殺天下第一
呢幾本係有缺點,但不失為玄幻流同dnd流嘅代表作品
點可以冇左
惡魔法測
邪氣凜然
書荒求書,有冇巴打睇開類似可依推薦下
紂臨
劍來
詭祕之主
驚慄樂園
販罪
深夜書屋
史上第一祖師爺
狩魔手記
雪中悍刀行
匹夫的逆襲
誅仙
紫川
惡魔的法則
恐怖高校
將夜
間客
慶餘年
擇天記
余罪
龍族
褻瀆
莽荒紀
完美世界
遮天
神墓
斗羅大陸
全職高手
罪惡之城
萬古至尊
絕世唐門
琴帝
酒神
長生界
不良之年少輕狂
我的合租情人
靈域
符皇
鬥破蒼穹
劍王朝
從前有座靈劍山
支那肺嚴令到一部分支那國民覺醒,佢地了解言論自由有幾重要,當初爆料肺嚴果班醫生一開始比支共捉左屈佢地造謠,結果真係爆發死左咁多人,最後比人翻舊帳又改口話係當初公安局自把自為,將李文亮捧返做英雄,但係呢次事件已經動搖到支共政權嘅穩定性,未來呢一段時間支共政府一定更加落力去維穩,最主要就係整熄「自由」呢團火,打壓文學自由係其中之一
有冇類似瘋巫妖的實驗日誌呢啲輕鬆日常同嚴肅主線交插嘅書介紹下
btw,卡提諾收咗皮之後,而家邊個網/app最齊唔會有漏字
而家翻睇成撚日會冇咗系統女神講啲嘢
但想成名要人幫手做打手, 又係一大畢錢
書荒既朋友可以睇下 講喪屍病毒爆發

末日刁民
第一章

七月中旬正是太陽最毒辣的時候,正午時分更是把人給烤的外焦內嫩,不過陳光大卻是一身喜氣,直接頂著大太陽就出門了,雖然他馬上要去參加的是一場葬禮,但這對他來說也是件值得高興的事,因為一旦死了人他的生意也就來了,即使……死的是他的老同學!

跨上他的九手桑塔納3000,陳光大習慣性的看了一眼車后的殯葬用品,確定沒少什麼之后他便顛顛的開往葬禮現場,而略帶嘈雜的音箱中,很快就響起了他夢中情人蘇瞳的聲音,溫柔而又甜美的為大家播報著新聞。
同求,卡提諾收皮後, 搵書好困難
我用 書旗小說閱讀器
google play下載
小世界奇樂X 幾好, 幾有趣, 有主線,但搞笑為主。
唔知點解好撚憎見到啲作者鳩用感嘆號,以為加咗落去就好有feel
 謝推薦

睇過常書欣既書簡介,有啲係關於煮野食
唔係好啱feel
巴打好似對部份港產小說有心水
例如呢?
詭秘一堆支線未寫
同埋阿蒙無啦啦殺上源堡都覺得怪怪地 原來趕埋尾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞