網絡小說集中討論區<14>建議支持香港/台灣小說網

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
一開始我OK鍾意呢本書
係因為見佢無涉及太多政治野
要知道一關政治事就一定要歌頌共產黨
主角前期係大學有次可以入黨(佢老師講到係咩人生大事咁)
但係主角拒絕左
某頒獎禮上面某教授(好似係丘成桐)話希望主角係貢獻比學術而唔係學術界
搞到我以為係難得一見唔玩政治嘅書
(同期有篇類似嘅書
好似叫咩安靜學霸一開始係出名D
但係無啦啦開始黨前黨後就收左皮)
點知中段開始又係一如既往嘅超英趕美終國世界第一
火星篇直接變垃圾
宜家淨係睇到底兩個女主(定三個?計埋人工智能)結局就算
多數新章睇topic就知係廢話唔使理
長都算
屌你老味 全部都係重生之xx 穿越x朝之xxxx 超級xx
呢啲連簡介都唔會㩒入去睇
雅拉冒險筆記之前唔係俾人封咗咩
而家連埋無光之月一齊放咗係奇幻完本推薦
見到依家D作者賣版權賺到錢就諗住搶真係on9
版權都無撚有人認真寫咩
當然唔係正版
呢本喺大陸比人封先係正常啦
之前睇到自由殘缺變/自由蠱嗰part
覺得佢可以繼續寫到落去先係奇蹟
不過都比人收咗皮了
主要係習劍平搞到無得翻生
詭秘係咪搞到爛尾咗
如果係唔開返嚟睇lu
好可惜
劍來會唔會死埋㗎
最後追剩佢
真係完得太快 係人都知趕收工
一秒左查拉圖個下就已經打左個突
下?
咁佢呢個又係衰自己on9玩嘢
有生之年有冇機會睇到佢完嘅一日
真係好嘔心,全部夾埋一齊逼作者做狗
原來有詭秘2
睇睇下一世突然話詭秘完咗
岩岩睇左份合約,支持腰斬
個完本感言話個結尾一早喺開書前諗好 信唔信好
我屌你老母閱文,本來on9中國政府既原因,作者已經被人限制大量題材,一唔小心隨時書都封埋,而家你又逼作者做狗,將無數新作者既一絲希望整熄,係咪想搞死網文界先開心?
國家無比錢養老啊
不如直接睇盜版啦屌,反正用贈幣作者又冇錢收
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞