網絡小說集中討論區<14>建議支持香港/台灣小說網

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
如果中國經濟結構上唔係資本主義,基本上唔會有所謂老闆、管理層,因為社會主義既原則係一個生產資料(in this case係起點)由所有持份者(讀者、寫手)對等商討,共享所有權,而唔會有剩餘權力,有小撮既管理層既存在,並去決定曬公司既運作,而唔需要理會寫手同讀者點諗
不能代表基層利益既政府就算點對資本家生死予奪都好,都算唔上無產階級專政(大眾理解既共產黨原則)
烏賊走唔到下本書仲要係起點
有冇非搞笑類修仙文推薦下?搞笑類代入唔到
耳根變左style 後都係逼住睇
最好近呢年完本嘅
出名果堆都睇晒啦
追書神器係咪永不超生?
除左起點,最大係咪創世?
講真走得去邊,起點係龍頭,帶頭咁樣改,其他網站實唔跟咩? 除非烏賊跳出黎寫返實體啦,但係要自負盈虧
本萬古至尊毒到仆街 巴打點睇得落
好多作家一日幾更,碼字碼到入院,咁都要簽霸王條款
係鬥破同鬥羅,大家雖然睇支國文,但係記住唔可以比殘體字入侵,有得揀繁中就一定要睇繁中版
痴撚線 版權都冇邊個會寫
睇怕黎緊一排會冇書睇
我淨係睇呢本同作者都唔好本本冇腦食用
老老實實,起點1年入面都唔知有冇10本新書係開得過,1年後10本可能得番2,3本係追得落,咁撚樣搞法仲唔變冰河時期
希望台灣可以起返個網抗衡下(香港文化沙漠已放棄)
百花齊放,待遇好d,引多d台灣+香港作家下海
啲書名都唔開胃啦
仲有咩題材都唔俾寫 收皮啦共產黨
中國網絡小說風光過都算係咁
屌書名又係,一見到2020仲見到xx之xxxx即飛,同埋作者名鳩起通常都唔睇
成村人沉睡緊
咪係
其實書名夠精簡先吸引
學埋日本輕小說咁越黎越長
定縱橫?有無巴打知而家可以去邊個平台
烏賊完左我先知原來起點咁仆街,唔會再儲錢睇佢,即刻轉平台
起點唔洗比錢睇,每日簽到同抽獎可以拎7~80點,呢度訂到4~5章,每星期日可以拎多100點又可以訂幾章,儲埋儲埋訂晒成本先睇
根本唔睇起點,睇漂天就算
大陸既小說網都差唔多一樣衰,作者可能有出色既,但大陸既生存環境根本賺唔到錢又創作唔到野,如果大陸作者可以去台灣網創作返十年前創意,其實我唔介意俾錢支持
睇住鍾意既作家例如香蕉咁,一步一步咁寫得差,本書而家變左歌頌共產黨
依家想搵本正常書名係咪真係咁難
真係唔好問
好多大家屌垃圾嘅開頭都有睇
睇睇下接受到就繼續睇
去台灣大難啦,上左大神實出名,好難下下vpn去台灣既
唯有搵個無咁衰睇住先

Btw, 飄天係唔係正版?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞