網絡小說集中討論區<14>建議支持香港/台灣小說網

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
應該話以依家睇都仲有中規中距既水準 (依家再睇鬥x...真係入唔到口

起碼佢講修真真係有少少'真'係入面
又唔係散修屌打各大門派既弱智龍傲天劇情
咩叫真
大概係本我

其實我係想講依家啲玄幻小說話就話修道 個'道'都唔知係邊
睇佐一部份,覺得套路好深
真係如某巴打所言,就係flirt同flirt
睇過一套
黎黎去去都係氧氣藍火球,氮氣火系魔免
屈到打火神
劍徒之路 原來完左本
呢本講乜?
終極孤獨修仙之旅
不停為長生修仙,小人物悲歌
豆腐莊搵得返未
本野去到中期好似完全無左呢個設定
有冇人有睇我真沒想重生啊 aka賤男修練手冊
幾好睇
有無人有睇過大聖傳、伊塔之柱、天行戰記...
有生之年究竟會唔會見到結局...
我淨係記得d 2打6好弱智
然後主角文抄公 仲要係好理直氣壯嘅文抄公
同埋主角撚鳩d 2打6時好白痴 仲記得咩計知白之類
總之呢本俾我嘔心感覺>好睇
唔知點解以前會頂到成千章
同埋記得嗰期呢度都有位師兄瘋狂推呢本
其實有無解釋過佢抄成咁點解個文膽無事
當初都係見有人係度瘋狂吹奏去左睇
睇左開頭
屌 又咪係一般套路
換湯唔換藥
同埋成班弱智到仆街
就棄左
文膽呢d野自欺欺人架姐,只要真心覺得自己係為人族,做乜鳩都唔會影響文膽,好似宗聖、柳山呢d擺明同蠻族勾結、想害死方運,文膽一樣無問題,何況方運只係抄詩
啱啱開始睇 好青春
我覺得成本嘢最好睇嘅部份就只有方運考試去當地方官, 有幾句對白真係講得好正
呢本書其他就算, 不停抄詩詞, 所謂自創詩都係改幾隻字, 後面直頭爛到爆
一開始仲以為咁啱撞名, 原來修真4萬年真係講緊三體個黑暗森林法則
睇左3百幾話 頂唔住棄左 成程都係不停打飛機
天元界劇情係打臉爽文
之後400零章去咗第二個地圖開始有啲計謀咁 大部分人物都開始有智商
我覺得呢本係贏在世界觀好大同比較完善
利申我而家都係睇到600左右
可能係我睇唔慣呢類現代修真 都係古代風啱我
但古代又好大個bug d人練左幾千萬年個社會都可以冇進步過咁 不過睇故唔駁故
都可以幫佢兜嘅 就係啲人掛住修煉冇心發展科技 所以文明向第二個方向發展

我反而覺得啲古代嘅成日將啲幾百幾千歲老嘢寫到無智商冇定力先係最撚on9
所以古代修真咪完全失敗俾妖族收咗皮
又書荒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞