[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(93)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
用過 IM70 ,管道太長,成日戴唔穩隊唔夠入,攪到人聲好後,同低頻好易炒埋一碟,質素對比而d入門級都追唔上,求其一隻 E2000 都好過佢,不過 E2000 都難推。可以考慮下 Kbear Diamond ( DLC 動圈 ),低頻極具速度感,樂器分離度好,高音好出,我見 DxA 網頁有介紹賣緊 $6xx,可以問下有無 demo 試。
你用咩機試?
我用黑磚覺得bass好夠,但又唔會好似某d耳機咁低音多到蓋過中頻。
同埋隻野無想像中咁難帶既
N3ap好野來,最緊要佢對訊源要求唔高。
之前駁iphone聽已經有返咁上下好聲。
想買就買 Just Buy it
最近見sr15減價 入唔入得過
啱聲就去馬啦!三千幾一部ak唔係成日有
聽ACG budget唔夠真係死症
我覺得存夠$3-4000 買啲高級小小嘅二手會抵玩啲
聽聞就黎出sr25 未fc
可以試下n3ap
綠仙如果保養得好,應該4000左右,咁平一係好殘,一係有暗病
想將自己隻1670ss 換pentaconn ear, 但原來唔包線
依加有冇咩pentaconn ear 線抵玩
收返acoustune果條玩住先
唔怕好廢,1670條原裝轉左4.4頭用左半個月就氧化
出去試過將隻1695駁落zx507,出嚟個聽感同我平時駁落黑磚都差幾多。
可能係zx507推力無黑磚咁好
Pha2係純礦?
N3ap唔使好大推力,之前都係用dBMagix接iPhone聽
隻IER M7 原裝4.4 爛爛地 應該買返條一樣 定係換條Kimber
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞