[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(93)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
平時用開2.5想要起手iphone都用到耳機
唔考慮需要額外充電嘅藍芽產品嘅話係咪得orb adapter 一條路?
我都係sp1000 + amp咁出街聽,真心重到仆街…
我上年sp1000m岩岩出個時想去買,點知多手試埋隻sp1000, 即刻諗都唔洗諗就放低返部sp1000m, 講到用料同技術幾一樣都好,聽感根本差勁遠,1000m rg叫做近啲但都係明顯冇1000咁好聲,之後出amp就買埋,high gain耳牛都推得到
到sp2000出左就拎住自己部sp1000+amp去ab咁試左勁耐,完全覺得可以skip左呢代等sp3000出先再upgrade都冇問題

利申:sp1000cu + amp用家
巴打有無插amp轉歌會食左頭兩秒嘅問題
我更新咗1.41 firmware好嚴重,係轉返落1.31先好啲
有,所以宜家習慣左轉完歌會㩒返下<<
有冇淨改模唔加單?
想改10仔
AAW都可以唔加單元的
pish
just ear原來係for人聲
我仲以為係雜食/monitor 向
Monitor就唔會買just ear啦 listening係中音好出 所以人聲做不錯 club sound先最平衡同雜食 前提係要完全發揮實力
Final B3 好似人聲樂器ok,但低音差d
搭單問句,Meze Rai Solo有冇人試過?
CCDD同silver 4配z1r點睇
近排想買隻sd4s 大家覺得呢隻點
睇你想要d咩
願聞其詳
Ccdd d聲好有侵略性 有少少v型 線聲好強
Silver 4就平均地提昇 發揮隻機原本聲底
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞