[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(93)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
新手一問 點解jk diana雖然話出咗一兩年 但係跌價可以由當初5尾跌到宜家2千中都有交易?跌得咁勁係唔掂定係咩原因因為有少少想入手
清貨尾姐。
價岩咪買囉
Ie800s咪又係落價到五千幾。
z1r肯跌未
mo chin
Sony m7 換線換返官方線會唔會比較好? 定買街外線會正d?
唉...我已經睇開咗了
屎忽痕呢家嘢係無止境的
忍一忍就唔痕了
要逃出入-->發現更好-->痕-->再入 的死亡循環
最緊要,宜家冇錢
可以試下其他線
金寶線重,麻麻地就手
呢一對係可以令我由聽開動鐵,都鐘意高分析力既取向
變成頭也不回咁買佢再放埋對鐵完全冇後悔
Ching果對煲左幾耐?
我入手左三個禮拜先岩岩好250個鐘
但已經好好聽 為左個音樂感放棄少少細節位係非常值得
同埋可能係單動圈負責哂全頻,有啲弱音位反而佢還原到

呢隻不過好似見好少人講呢隻咁
咁音質會唔會差好遠 如果down歌同cd比
呢隻有名嘅,叫Xelento,冇人講純粹因為比較舊姐,有d信心!好嘢黎!
Down youtube同CD梗係好大分別啦唔係鬼買CD咩
如果你唔小心搵到flac就另計咁話
同埋你可以rip張CD擺d file落player,兩者非必然對立
一試已經中 係估唔到佢細節唔錯 弱音都可以還原到 同埋4.4真係好正

入左手兩個星期已先煲得30個鐘
Thx學到野
咁樣如果我要聽高音質啲(未體驗過想試下)
基本要買多隻player同cd?得隻靚耳機係咪無咩用
咁又唔係嘅,手機或電腦推xelento都還可以(起碼好過其他比較難推嘅耳機)
認真mode聽歌就應該聽正版嘅,逐張cd買個銀包會gg
揀個有串流嘅,控制力好嘅player會好d,down定d歌用offline mode
宜家電腦基本上冇CD reader所以如果你買cd仲要買部reader/ripper
其實z1r都有鋪頭減左少少
始終係大熱型號,受歡迎嘅嘢好難減價
唯一差既應該係包圍感
聽d live cd 太有現場感反而唔係好聽到歌手把聲(或者隻碟錄音差
呢樣野反而試聽Um50pro 比到我,但低音就真係差d(
你講得好啱
多左細節又唔會令到首歌好聽咗既
反而佢個音樂感真係贏曬,呢樣野試左幾隻差唔多價位既完全比唔到我
好似樓上咁整對xelento可能就又有低音人聲又出
我個隻聽左50個鐘都無
同上
Xelento好多人讚呀,唔係偏門野
比較舊所以少咗人講
而家會講T9ie
那有錢
如果純聽file就可以唔洗要求player support streaming
328試過,幾好聲,但earsonics啲野跌價跌得好快。
Z1R 去到a8000出先落到萬頭 加上咁好賣先駛咩得減 佢係香港實際銷量數量以過萬黎講係超勁
Xelento同t9ie唔同調音 xelento無人提係因為代理唔做marketing 加上xelento對比近1-2年出既單圈已經無咩優勢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞