[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(93)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
新手留名

手上用緊fender nine-1 同 nx7 pro 無player係手 有支beam平時插手機聽

最近武肺草多左錢 唔夠喉想upgrade下

聽過final 既B3 覺得人聲好靚 好亮 係我想要既野 但覺得背景有D唔係好夠 想再上一階睇下點

暫時睇中campfire 綠仙女 未試
請問大家點睇綠仙女

同埋如果買player
ibasso dx160 , fiio m11 大家會點揀 都係聽pop/人聲為主

鍾意final人聲又想背景出d可以考慮加‘少少’上A8000
b1可以試下但好難推
綠仙人聲甜低頻少,好多人話第一下聽以為自己鍾意但聽多陣就頂唔順,試多幾首
同埋campfire甩色問題雖有改善但依然存在
DX160唔熟但M11配綠仙保證你聽到豐富底噪
M11冇咩味道但偏低頻,唔適合靈敏度高嘅耳機,Final果d都夾到(唔包括A8000)
2018至今fb page完全無表態
不列入考慮名單
又係加多少少系列

如果比得綠仙貨錢,不如試吓Fitear universal,人聲ok ,分析力都唔錯(不過建議買多條原廠007線),綠仙唔係唔好,保養難,受到佢高音其實唔太差,當然搵到黑仙更加好(加多少少),不過應該得二手了。

A8000難推,DAP無返咁上下功力唔洗諗(哩度有ching有

至卡DAP,我淨係講Fiio是垃圾
A8000人聲同final其他機係有d唔同 會直白過b同e系列

如果同andromeda 相似既人聲可以諗fitear est

Dap得話用sony zx系列聽pop同人聲唔差但價錢就貴少少
A8000圈黎講唔難推(明追住z1r黎打) 係難夾機同線 好易太乾身或者太空虛 要搵d少少暖同有厚度既機黎夾佢

用愈靚既機就會愈好既表現

有a8000但無錢買貴機夾
(你金磚加amp再ccdd夾埋你估少野
我都想有amp(睇中咗 但試過會唔會太大力)同埋我唔係ccdd夾
你唔係買左咩之前
邊有錢 想試個部成皮半野 但我又驚太大力
你唔係買左BA300s咩,我記錯?
代理地址嚟
記低佢先 過保之前難免要去幾轉
買都買ba20
我明你講乜
隻A8000唔落AMP唔得咩?定你屎忽痕呢
得 落咗會再好d

咁有冇乜耳機推介

咁有冇乜耳機推介
無價錢好難答
around 7k-8k
聽開咩同用咩推
同問:用黑磚呢?
講聽開咩先得嫁
UM PRO 50 衝唔衝得過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞