[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(93)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
啱聽就好
買咗邊隻?

分別cd 要入碟,player要入檔
當然有唔少player都 support streaming,檔都唔洗入,有d android base player可以好似電話聽歌咁用又得

規格方面,cd機只有16/44.1,player多數support hires, 甚至DSD
當然出街聽CD的話就要搵portable CD機啦
未過時,我部dpx1仲係好聽
上年先毒咗兩個同事

不過嚿電用得幾快,同埋唔少用家個2.5mm會成個跌出黎
直接出,如果同公模都係有3000差價我都唔會專登整cm
1503換銀定鉑機內線先會更毒
係,我都想剩換頭,1670隻mmcx頭好廢
個頭好煩,成日轉
我以經拎返去整過2次轉到冇左聲
你用左幾耐吖?
1年多啲
第一次係換線唔小心整斷?
第2次唔知係咪轉爛左個接位鬆到識自轉都冇聲
新手入坑求巴打門推介

小弟將會入部黑磚,想用5000左右買隻headphone孝敬阿媽,佢本身喜歡聽啲new age同樂器嘢

我自己都想入條入耳式,budget 3000樓下,自己本身聽開Rock同Metal嘢
請問各位巴打點睇Acoustune 隻HS1695Ti?
Bose NC700 同Sony FH-1000XM3 點揀好
發覺 wf-1000xm3 隔低音仲好過VE4

有無巴打用過依條轉插? GOOGLE極都無乜lightning to 4.4 d資料
就咁lighting轉4.4應該出唔到平衡,就有乜意思呢?可能係咁就唔多哩樣野
要方便用藍牙耳機好過
其實我都搵緊條去2.5
有時拎2.5耳機出去,想手機睇少少片
如果藍芽變咗要拎多樣嘢,仲可能無電
2.5jer有,你search吓
除咗樓上間嘢同淘寶之外
應該得orb, 但係好貴
2.5仲有beam 2 dac
好介紹
本來我以為佢要叉電,出開去循例試聽下、感受下個重量就買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞