[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(93)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
師兄保養得幾靚仔,我試下轉你呢款耳膠試下,可能我用海綿🤨
人地有d仲要係傷殘人士
請受小弟一拜
其實sony日本間工廠係請好多傷殘人士做野 z1r都係佢地有份整
這令我派錢後買z1r嘅決心更堅定了
唔會笑你啦至少你唔係伸手黨
1300-1500真係唔應該升級住,會到喉唔到肺
artio cu1聽acg都幾好,1000hkd但得日本有所以無得試

我講得你可以笑番fiio個frd,憑咩笑人
仲未有得賣唔知做咩
Ect個網都寫住無得供應
你個frdfiio笑人係咩玩法
講真笑人無品
咩機都係咁講
有時係口味唔一樣,有時係budget 問題
如果係後者咁不如直接笑人窮正常都唔會咁啦
前者就只可以話「自己唔啱口味」
出去試多啲型號,就算budget有限,你都照試啲高階啲既型號,啲sales唔會趕你走,試到啱為止,唔好貪一時既快去買左一部唔上唔落既野。
我既意見係,先換player,唔好理佢耳機係點,換左部好啲既player,舊耳機即時有提升,之後再諗換耳機都唔遲。
樓上ching咁講,1300-1500真係唔多夠,去到4-5000會多好多選擇。
想問下z1r係咪好難推得好

不過唔好有推唔盡就等於難聽 一定唔買呢個諗法
自己覺得好聽就ok
搵到個台灣耳機舖嘅 facebook page
有個PO話一個月整30隻出黎, 有冇咁堅
咁你真係一定要試下隻ex1000
個人覺得係sony近年最正嘅調音之一
咁難搵
介唔介意講講啲歌嘅sources係邊度嚟
你講嘅高音位破音似係因為用緊啲非無損檔多過關部dap or earphone嘅事,建議你去買cd自己rip or上mora個啲網買lossless檔聽聽先,之後再出去試dap or earphone
訊源唔好係死症嚟,換啲貴價dap or earphone之後分分鐘更加聽到啲破音,好有可能會仲難聽
咁嘅話建議先換earphone
1500嘅話可能要睇下二手
去mk星際好多間都可以任試
唔洗淆底woo
佢又冇得焗你買嘅
平平地又唔想睇二手嘅話
我覺得鐵三角嘅LS200 or 水雨月嘅kxxs可能岩你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞