[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(93)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
巴打們點評價fender thirteen 6 universal fit
我係日本d咩展膽粗粗聽過一次係覺得好正
但我冇聽過好多隻野做比較
呢排身痕想買隻旗艦級既
依隻野價錢上就旗艦 其他野就見仁見智
仲有咩可以試下比較 一次過聽
聽J pop ACG 女聲多咋 都注重樂器聲
Jpop 女聲仲買fender

jpop acg 來來去去係幾個品牌
fitear
just ear
final
其實點樣back up
改完唔係cm?
我揀做universal, 一來平少少唔使做耳模, 二來第時易手易D
acoustune如何
個人認為聲同配戴感都未及得上面3個品牌 而且pentaconn ear目前都係唔睇好
如果巴絲們有兩萬蚊budget大家會點揀?
1: Aroma Thunder 乾
2: Canal Works CW-L77
3: 64 audio A18s
4: qdc VX
5. Vision ears VE6 XC
純粹想知道大家點睇🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️
64 Audio Tia Trio平平地1-2k有咩線揀?
Pw No. 10
Player budget 2500-3000有咩推介?

利申 aim 2手hiby r6 pro
有兩皮野的話 上面無一隻我想買
Player
唔易推,唔易戴

鍾意動感咁強既機,又推得到,不妨入手
想問下 im02 換線 應該用全銅 定銅渡銀?
計埋牌子加乘應該a18s
但係aroma thunder 堅正,可惜太貴
係咪冇乜人用enpire ears?
隻wraith 好吸引
有冇 u12t 同 tia forte 用家
覺得兩隻女聲/人聲會差幾遠
上網睇人review都話u12t vocal 出色D 係咪真?
自己用緊仙女 想入隻 solaris 又想入隻 u12t or tia forte
點選擇好
我試過上面嗰啲 都係用緊仙女
最想買u12t 個聲場好正 人聲都唔錯
不過我冇錢買
你講哩幾隻都唔同grade,有budget緊係Tia forte啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞