[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(93)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
其實我覺得佢其實無想像中咁唔食力 其實有控制力加適量力度 其實都得
黑磚還好,507我覺得會無咁好,始終佢推力不足,基本都推唔郁又何來會推得好呢。
其實夠唔夠推都好睇唔同人嘅感覺⋯⋯有啲人覺得夠有啲人覺得唔夠...(個人覺得唔夠推力最明顯係個音場會撐唔開)真係要研究夠唔夠推力可能真係要靠儀器....佢tailor made for果部機我又唔覺佢唔會夠推喎...如果唔係咁Sony啲工程師都幾廢😅
* 唔會唔夠推
因為我試過夠力推開隻圈同就咁黑磚既分別。。。不過有機會你咁講tailor made,應該好啲吧
有冇用iPhone 師兄有留意開
AE1i 加Puresonic wired 個套裝
賣1080好似幾抵屌

新手想入坑呢個玩唔玩得過
或者有冇其他好推介
差唔多價位嘅話可以試埋ie40pro
新手 之前聽啱就買咗隻beyerdynamic入耳式各位巴打點睇 同埋平時都係youtube down歌同手機聽 想請教同你哋用cd同播放啱器聽有咩分別
最主要係要AE1i條jer

仲有個套裝係AE1i 跟Nine 1$22xx
唔知值唔值
Ie40pro用apple jer推都唔錯
松尾自己都講Just ear唔洗用大力嘅機去推 電話用都OK 咁點解507會唔得?
推得到唔等於推得好 官方好似有提過just ear原本係用zx2 行3.5 4極 依套西裝
Acoustune cm 好似加個半模當cm
成件野好似就咁套落半模咁 有D柒 最初以為佢會拎金屬做3D printing
咁佢做3D printing 就唔係收3280啦 fitear 做金屬3D printing 係比多普通版一半價錢 但3D printing起馬叫有誠意過依家
不如直接出cm版啦
比咁貴買 又要再比多舊錢改裝
又要等一頭半個月
早幾年想買dpx1a
但無玩幾年
呢排玩返但仲用緊fiio x5ii
有無其他同dpx1a差唔多價位既可以推介?
定dpx1a都仲未過時?
耳機用緊fxa7
7千幾買隻1695做cm都仲要加3k
我呢啲窮撚都係用翻公模算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞