[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(93)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
用咗幾年,買返黎個陣好懷疑係咪9單,聲音有點焗,高音一般,用咗幾個月先會正常,冇刻意煲

總括嚟講係一隻平均嘅耳機,高音唔會刺耳
人聲唔太前,額頭位左右

低音就下潛力唔深,有質冇量,鐘意bass嘅就唔諗

偏向係多番少少低音嘅監聽聲,細節分析力係幾好

不過耳膠好麻煩我之前用spinfit成日甩出嚟,唔見幾次耳膠
用原裝雙截膠音場又唔夠濶,最後剪左一截先啱自己聽
戰機
又銀又唔知乜膠穿梭機做嗰隻野?應該係
我都係咁諗
所以而家都1516 緊A18s定Thunder
聽開廣東歌多
暫時用緊M11遲D再換AK player
好似係隱形戰機 其實d錢係咪用黎買物料同包裝
有冇巴打係用im02 呢?
想用銅線 係唔係會最好 用黎聽人聲
同埋用緊銅鍍銀 好似人聲唔夠出咁
Aroma Thunder 乾
巴打 m11有咩食評
本身用緊ie800s但外殻裂咗,返保養換仲貴過買新
諗緊試唔試xelento
m11唔係唔好,我不嬲讚佢性價比高,不過推萬元級真係發揮唔到
自然老化咁裂咗?

點裂都好 都係人間悲劇
跌咗條k3003 諗緊一萬多小小左右有咩cm
聽開舊歌

女聲較多,fitear333可以嗎?
Bass量唔使好多
未有
不過會係A18t既低音版
聲音質素大概估到
買新CM銀包已經會好大負擔
音響攝影兩邊走好辛苦㗎
所以暫時M11只係用嚟推18+Pro同V6s
預咗遲下先再換
性價比好高 不過你要接受到Fiio冇味既感覺
中低音呢個價位冇咩好投訴 高音可能會feel到唔夠開揚
取決用咩耳機
同價位可以諗埋DX160
如果唔挽串流買ZX300絕對比上述兩部好
333 bass 係超少 而且人聲有D尖同齒音 同埋印象中調音係偏向電子音樂 實際你要自己試下
plenue L 有咩評價?
而家用緊小墨菊
其實冇咩不滿
但始終唔係好想用國磚
plenue L 其實本身係玩eq 睇你會唔會肯花時間 但依個價加多少少就上到金磚
金磚重左少少
應該唔會玩eq
冇玩開就算用都應該會用preset 嗰啲

動態同分析會唔會差過小墨菊?
未試過paw6000 答你唔到 但PL推力其實唔大 但換唔換睇你用咩耳機
暫時用緊鋼仙所以推力唔洗大
係覺得paw6k 動態同分析可以再好啲
我都想知
而家諗住試其他圈/圈鐵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞