【宿舍篇】約咗女神玩密室逃脫,點知女神死咗

961 回覆
278 Like 39 Dislike
答案係!! 陳國邦 (李斯)

因為銀仔好懶唔出文,係Lazy
Lazy發音就係李斯
所以!!!!!!! 答案就係李斯喇
而做過李斯嘅TVB藝員就係得陳國邦
所以!!!!!!!!!!!!!答案係!!!!!!!!!陳國邦

輕鬆 謝謝大家
dllm笑撚死
每日都好期待你
就快乾塘
牽制?

我突然想起:藍頭人與女鬼幾乎是沒有同時出現。在藍頭人的衣櫃那一次也是,當女鬼追上我們的時候,藍頭人卻沒有追上來。我一直想不通這一點,然而這刻我大概猜到了:女鬼是藍頭人的克星。

要是這樣的話,我把女鬼鎖在更衣室中,是不是一個錯誤?

「我要搵藍頭人。」Stephy先是一驚,然後馬上問:「咁……咁我呢?」

「你繼續留係到會安全d。」

Stephy搖搖頭,說:「呢到好恐怖,我要……跟……跟住你。」

她不知道女鬼的事。我向她解釋:「聽我講,女鬼已經比我牽制住唔會出現,如果我去對付藍頭人,咁就冇其他鬼會黎搵你,所以你會更加安全。」

Stephy完全理解錯我的意思,忽然說:「你……你擊敗左女鬼?咁……咁我更加要跟住你。」

我沒有再阻止她,或者……用有用得著她的地方……在某方面上。

「我地要諗下佢有咩弱點,然後制定一個方法黎擊敗佢。」在沒有小刀的情況下,我們更加要小心。

我回憶起第一關對付守衛的事,如果是黑超男的話,他會怎樣做?

「我地可以帶佢上天台。」

「下?」
Stephy說:「佢唔敢去天台。」

「點解?」我不明白她的意思。

「我都唔知……但係佢追我同呀may既時候,我地跑到天台,佢就冇再追上黎。」Stephy低下頭,小聲地說:「我地等左好耐好耐……佢地冇出現,所以我地以為佢已經走左……但係……原來佢一直都係到。」

我明白Stephy的意思了。藍頭人沒有追上天台,而是在門後等候她們的行動確實很古怪,或者他的「設計」就是不能上天台。的確,這很可能就是藍頭人的弱點。
咁一定係藍頭人做人組仔果陣係天台比人欺凌過所以唔敢再上天台
呢2日冇哂人睇
聽日加速寫大結局
女鬼條屍係天台! 所以藍頭人唔敢上去 驚見到佢條屍
女鬼係宿舍入面受霸凌自殺比霸凌者發現 跟住唔想引起學校騷動就分左佢條屍 扔落天台水箱 因為密室設定關係所以一定要有其他身體部份做線索所以就有部份係宿舍?依稀記得佢出場個時話好凍?純粹亂估
日日等更新
點會冇
出快啲就有
如果女鬼比主角牽制住 藍頭肯定解鎖上到天台啦
點解你咁醒,自然醒
每日一篇
又要等聽日
等緊完曬先開始睇
大結局
100 粒星星拿
寫快啲啦 日日追
好想要文
唔係想潑冷水
上篇話聽日大結局
結果係大後日大結局
利申 日日追
唔係話手機啲相係另有其人咩會唔會天台就係淨返嗰隻鬼
日日追
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞