【宿舍篇】約咗女神玩密室逃脫,點知女神死咗

961 回覆
278 Like 39 Dislike
係咪眼鏡妹個樣
應該唔係參加者
唔係參賽者
雙胞胎?
部手機唔係佢嘅 張相都唔係佢
可能部手機係一個係ocamp好受歡迎嘅fm嘅 d joba好錫佢 所以莊靜妍想成為佢/ 有佢嘅樣
先拎佢相扮自己
張相個身係莊靜妍,但個樣係p上去嘅
深夜失眠唔敢諗呢個故
又好想打文
想開個愛情故
諗緊點樣估到係陳國邦
痴線佬
答案係!! 陳國邦 (李斯)

因為女鬼好清純,好sleek
Sleek發音就係斯李
而我地華人社會 習慣將last name 擺前面
所以!!!!!!! 答案就係李斯喇
而做過李斯嘅TVB藝員就係得陳國邦
所以!!!!!!!!!!!!!答案係!!!!!!!!!陳國邦

輕鬆 謝謝大家
打埋先啦最多陪你唔瞓 咁就唔洗驚
女鬼手機d相係無戴眼鏡
女鬼手機可以清楚見到佢同藍頭人兩個人樣既合照?
想問下隻女鬼無樣,咁一開始隻瞳孔到底係邊個架?
藍頭同女鬼間既第三者
鑑於有讀者估中今日提早出文
離開了三樓的男更衣室後,我馬上沿著走火梯B回到二樓的201室。我刻意避開common room,擔心會遇上藍頭人。

「嗯──」我在走火梯B彷彿聽到微弱的聲音,不敢確認那是什麼,馬上加緊步伐。回到201室,我卻發現……

萱萱不見了!

我心裡一寒,難道……

藍頭人來過?要是這樣的話,以萱萱的狀態,她是不可能敵得過藍頭人的。恐怕萱萱她已經……

不!難道剛才在走火梯聽到的聲音就是萱萱?

我又再一次折回走火梯B。關上門後,這裡幾乎是封閉的,所以多微弱的聲音,又變得明顯。

聲音是從外面從上來的,我放慢腳步……一步……兩步……抽泣聲愈來愈明顯,但是在下一刻卻消失不見。

這是鬼的陷阱?

還是萱萱發現了我的聲音,以為我是鬼,所以馬上屏氣?

「我……」為免互相傷害,我決定首先開口。然而此時我的手上已經沒有小刀了。

「我係呢到呀──」下面的人沒有開口,沉默了好一會兒。我又再度開口:「係咪仲有人係到呀?我……我係人。」我已經顧不到自己在說什麼了。

一陣嘈雜的聲音響起,突然……一個女生的身影出現在我眼前:
係邊個吖
盲生
下冇喇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞