【宿舍篇】約咗女神玩密室逃脫,點知女神死咗

961 回覆
278 Like 39 Dislike
樓主呢
你搞到我重新睇一次自己個殺戮故

原檔手稿好撚正
咁要深喉
真係好好睇 有冇諗住繼續出殺戮故
新讀者留名
突然間諗諗下
覺得主角好似完咗第一個密室就好快接受咗要繼續咁
如果完咗第一個密室
加啲獨白會好啲

啫係我斷估 見到人死 無啦啦困住走唔到
都會諗好多嘢/心理建構唔到掛
仲有冇文呀
三日真係唔多
迫住要行,無得唔接受繼續
而且你太睇少香港人適應力
New
好睇
幾時有文
每次見到萱萱呢個名就自動諗咗做宣萱
我愛你
你指續集定呢個類型?
btw其實冇咩人會睇
會加
出書的話

不過有時真係冇辦法,要果要仔細描寫心理的話,果一晚既文怕大家覺得怕
無文?
dem beat 呢個好正
試過夜媽媽12點係公園練 - 都有d驚
有文未?
驚比人打?
仲有郵輪篇
仲有警署篇
係呀
呢d係投票出黎的
緊係續集啦 超能力班個個 同埋最緊要係殺手學校 殺手學校真係好正 只要銀仔你出我一定睇爆
求續集
Btw 殺戮故有d錯字同錯人名
一路睇一路好想幫你執
「行喇。」拖得愈久,難度愈高。這種設定原本就是不讓我們逃避而設的,既然如此,我們也不能再拖下去──既然我們已經下定決定離開這裡的話。

「果然係──果然係咁……」突然,一把女人的聲音在我耳邊傳來。

「下?」

「下?」萱萱不明所以。

「唔係你講?」萱萱疑惑地搖搖頭。我再問:「你聽唔聽到一把女人聲?」

「冇……冇呀。」聽到我的形容,萱萱四周要望,感到更加害怕了。

「一定要搵到兇手呀!」女人聲再次傳來,這次更加大聲,更加激動。

「等陣!」我停下腳步,確認聲音是從哪邊傳來的。

「你真係冇聽到聲音?」萱萱再次搖搖頭。奇怪了,只有我聽到這把女人聲?

我心裡的馬上就產生疑問了。我確實是聽到聲迫,並不是幻覺,問題是:為什麼只有我聽得到?

又或者……為什麼萱萱聽不到?

我忽然停下腳步,問萱萱:「你係點樣從藍頭人手上走出黎嫁?」

「藍頭人?」她恍然大悟:「頭先佢突然間跑左去追你,所以我趁機會跑走左。」

「咁果2個男仔呢?」

「佢地……恐怕已經走唔到。」以他們的狀態,是不可能逃得掉的。如果我是萱萱的話,也會拋下他們。因為我知道了這個遊戲的可怕性,因為我已經歷過那些血淋淋的場面。

然而萱萱還沒有,她還不知道這個遊戲的真正可怕之處。
直播
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞