【宿舍篇】約咗女神玩密室逃脫,點知女神死咗

961 回覆
278 Like 39 Dislike
同全部人
咁係咪主角要同藍頭人扑完先過到關
邊有咁易
「果個hall……同d人……全部……」萱萱快要說不出口了,因為她也意識到什麼:「我以為係假……我以為係傳聞……但係……」

Sor係咪得我一個唔明 全部死哂?定全部俾組爸食過(不限男女)?
藍可兒

唔洗再估喇
有文
其實佢地返咗去我屋企
好驚
文呢
有文
文?
文呢
望下你後面.....

無文
文吖
係201室個鎖左個櫃入面
三樓講羽毛球場係盡頭 但冇講向左定右
藍頭人又係401
女死者又係01
有提到天台
可能有繩係左邊連住 由天台到2樓
加上女死者隻手個密碼係翅膀
同(空)有關係掛
再看那些早期的ocamp照片,基本上可以肯定,死者在ocamp中應該是被欺隕的一群。或者是藍頭人當初保護了她,所以他們才會順理成章地在一起。我一開始以為兇手是藍頭人,如果不是這樣的話,那便是說,真正的兇手還未出現……

這裡,還有另一隻鬼?

「咯咯──」門響了。

我和萱萱同時「彈」了起來,互望了一眼。這個時候……誰,誰會在外面呢?

我在房裡找到幾支筆,在沒有辦法的情況下,也可以給萱萱當作防身武器。

我放輕腳步,稍稍地走到門邊,想透過防盜鏡觀察外面的情況。防盜鏡是啡色的……

不!不是啡色的。我看到外面的走廓,可是什麼也沒有發現。

「踏上──」在我神經繃緊之際,背後突然響起聆聲,嚇得我馬上往後一看。

……

…………

我連手上的刀也無力握緊了。萱萱看著我驚慌失色的表情,我嘴裡……一句說話也吐不出來……

怎麼會……

竟然……

女鬼……女鬼……坐在萱萱的背後。萱萱意識到什麼,瞳孔瞬間放大,不敢亂動。

無臉。什麼五官也沒有的臉上掛著一副眼鏡。一手拿著電話,另一隻手正向我揮手……

「做咩唔接人地電話嫁。」聽到聲音後,萱萱馬上往我這邊跑過來,可是她剛想站起來,腳突然一軟,又倒在原地。

「你腳抽筋呀?」雖然她沒有表情,可是從語氣中已經可以感受得到──

她在生氣。

你有冇驗過iq
其實係咪所有主題都係曾經嘅真有其事除左童話嗰類
同問
定係話全部都係真
之前有講過佢地好恩愛
再加上死者喺ocamp比人蝦 即係佢笠藍頭綠帽機會低?因為唔會識到其他人
藍頭好保護佢 傷害佢嘅機會都低

但係之前唔係講過話係藍頭驚會瀨屎上身而將死者隻手放喺廚房咩?

即係藍頭可能係共犯或者係知情者?
全部發生既嘢都係真
個場景
本身好恐怖 睇到呢度忍唔住笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞