【罪大滔天】Sony Xperia 集中討論區 (3)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
妖,其實我真係好撚嬲,
過往兩年我一直都係用z3
其實真係冇乜大問題,
舊電又耐用,基本唔帶尿袋出街,
不過有時唔知開左啲乜會自己發熱
而且只有內置16gb,成日都話冇位,
影相開始覺得唔夠新機靚同出色,
結果買左XZ

好啦,其實用幾日已經覺得好有問題,
(更何況我已經用左幾個月)
我真係好想呻下

STAMINA MODE,
我不嬲z3都會開,
人地待機真係唔係好扣電
但係XZ一個上午就已經冇左1〜30%不等既電,
已經係較左裝置效能,
即使冇開啲咩程式都係咁,
而且成日都好lag機,
唔知 lag乜鳩,
重新開機都係咁,
勁撚唔順,
每開任何野都唔知做乜鳩要等佢1秒或以上

其實本身都覺得算啦…
但係呢幾日拎返部z3出黎當wifi蛋咁用,
佢係完全冇令過我失望
可以供我全日使用(冇熄過個share)
返到去都仲有啲啲電,
而且我有時拎z3黎禁下野,
(而且佢有果啲小應用程式係XZ冇)
覺得十分之smooth,
禁任何野都覺得好快好流暢好舒服
但一用返XZ就開始想燥底,
人地開十幾個程式都未 lag機
XZ開四五個已經唔知做乜鳩發晒公主脾氣

有冇人同我差唔多?定係我用得衰?
點樣可以熄下唔想佢私下run既應用程式?
求救
有時真係嬲嬲地想掉爛佢

我用 Z3TC,都覺得佢快過我部 Z5P

z5p tuning / 過場動畫問題, 我本身都覺得慢過當年部z ultra
而家升到sg 版7.0 再update 多1-2次, 覺得唔錯
不過sg 版冇volte, 我當後備機主力上網所以冇乜所謂

唔係過場動畫問題,譬如我開 tumblr 睇嘢,後面再開 Chrome,Z3TC 用咗 10 分鐘都好 smooth,唔會 lag 下 lag 下。
但係 Z5P 就已經㷫烚烚,tumblr hang 鬼咗,仲 force close 埋

台仔個邊有人熱到app都唔比開
妖,其實我真係好撚嬲,
過往兩年我一直都係用z3
其實真係冇乜大問題,
舊電又耐用,基本唔帶尿袋出街,
不過有時唔知開左啲乜會自己發熱
而且只有內置16gb,成日都話冇位,
影相開始覺得唔夠新機靚同出色,
結果買左XZ

好啦,其實用幾日已經覺得好有問題,
(更何況我已經用左幾個月)
我真係好想呻下

STAMINA MODE,
我不嬲z3都會開,
人地待機真係唔係好扣電
但係XZ一個上午就已經冇左1〜30%不等既電,
已經係較左裝置效能,
即使冇開啲咩程式都係咁,
而且成日都好lag機,
唔知 lag乜鳩,
重新開機都係咁,
勁撚唔順,
每開任何野都唔知做乜鳩要等佢1秒或以上

其實本身都覺得算啦…
但係呢幾日拎返部z3出黎當wifi蛋咁用,
佢係完全冇令過我失望
可以供我全日使用(冇熄過個share)
返到去都仲有啲啲電,
而且我有時拎z3黎禁下野,
(而且佢有果啲小應用程式係XZ冇)
覺得十分之smooth,
禁任何野都覺得好快好流暢好舒服
但一用返XZ就開始想燥底,
人地開十幾個程式都未 lag機
XZ開四五個已經唔知做乜鳩發晒公主脾氣

有冇人同我差唔多?定係我用得衰?
點樣可以熄下唔想佢私下run既應用程式?
求救
有時真係嬲嬲地想掉爛佢

我用 Z3TC,都覺得佢快過我部 Z5P

z5p tuning / 過場動畫問題, 我本身都覺得慢過當年部z ultra
而家升到sg 版7.0 再update 多1-2次, 覺得唔錯
不過sg 版冇volte, 我當後備機主力上網所以冇乜所謂

唔係過場動畫問題,譬如我開 tumblr 睇嘢,後面再開 Chrome,Z3TC 用咗 10 分鐘都好 smooth,唔會 lag 下 lag 下。
但係 Z5P 就已經㷫烚烚,tumblr hang 鬼咗,仲 force close 埋

台仔個邊有人熱到app都唔比開

810 煎蛋
更新左xzs 覺唔覺叉電快左

正常喇
得2900電有快叉叉滿都要2個半鐘

XZs用返原裝頭原裝線叉得幾快
新買返嚟用咗排都無乜大問題
但係呢排成日都收到好差
用csl有啲位明明以前都仲收到一格LTE
夠瞻死而家一格都收唔到,仲要電話都打唔到,換咗張sim入iPhone收到3格
有無巴絲XZ/XZs都有接收問題?

正常喇

但係呢排成日都收到好差
夠瞻死而家一格都收唔到,仲要電話都打唔到,換咗張sim入iPhone收到3格

其實sony接收一向都差
我用過4部都係咁
人地收爆,自己都係兩格

所以我覺得有時d電倒水都關接收差事

正常喇

但係呢排成日都收到好差

XZ SUN mobile 無事

正常喇

但係呢排成日都收到好差

我用過4部都係咁
人地收爆,自己都係兩格

用過三部都無乜事
大陸5月17發佈 應該5月底開賣
香港冇影
香港冇影

強國優先
香港冇影

強國優先

強國已經有機試玩
各位巴打,部xp更新左最新os之後d電倒水,係我自己先係咁,還是其他巴打都有呢個情況??見電池用量有1/3 都係android系統 用左
香港冇影

六月
各位巴打,部xp更新左最新os之後d電倒水,係我自己先係咁,還是其他巴打都有呢個情況??見電池用量有1/3 都係android系統 用左

最新港版軟件已經係一月
Cap圖嚟睇下
個moon突然復活,死位無晒

我之前M4個鏡頭入面成日拎去沖涼搞到有蒸氣係入面都係無啦啦無咗

我之前M4個鏡頭入面成日拎去沖涼搞到有蒸氣係入面都係無啦啦無咗

宜家諗返,個moon出事前好似係拎左去沖水,又扲唔實個鬆左嘅背

最新港版軟件已經係一月
Cap圖嚟睇下

之前都將就下,現在有少少接受唔到,今次好似好少少佔比例無咁多

最新港版軟件已經係一月
Cap圖嚟睇下

之前都將就下,現在有少少接受唔到,今次好似好少少佔比例無咁多

on99 半日就收皮

on99 半日就收皮

更on 9 既係,我0530 - 1500 呢段時間返緊工,都唔係keep住用…

最新港版軟件已經係一月
Cap圖嚟睇下

on99 半日就收皮

Del左facebook佢咪得

最新港版軟件已經係一月
Cap圖嚟睇下

on99 半日就收皮

del埋 whatapp

正常喇

但係呢排成日都收到好差

我用過4部都係咁
人地收爆,自己都係兩格

用過三部都無乜事

好彩未過14日拎咗返去換機
換返新機又無問題
但唔敢更新

最新港版軟件已經係一月
Cap圖嚟睇下

on99 半日就收皮

開埋飛行

最新港版軟件已經係一月
Cap圖嚟睇下

on99 半日就收皮

開埋飛航

最新港版軟件已經係一月
Cap圖嚟睇下

on99 半日就收皮

更新完洗機未

正常喇

但係呢排成日都收到好差

我用過4部都係咁
人地收爆,自己都係兩格

用過三部都無乜事

好彩未過14日拎咗返去換機
換返新機又無問題
但唔敢更新

又得更新就更啦
港版更新同全宇宙脫節
有bug都難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞