【罪大滔天】Sony Xperia 集中討論區 (3)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
其實倒水電都正常
820其實好食電 軟件又唔係寫得好
又可能食電係Android嘅根性
iOS電好細粒RAM好少都夠用
只期望升上7.1.1會好啲
同希望Google快啲重寫Android

820 比起 垃圾810 算大改善

只係而家有 835

「40% less power consumption」
希望啦

成日出新U個陣都係咁講架啦
但係咪又係咁食電

鳩通係計運算慳左既時間而節省既電量
仲就唔記得當年話810慳電過800

呢個真係CPU界史上最大笑話
所以點解Samsung用snapdragon都唔用自己U

三星自己粒cpu比鳩通限產量同銷售地區
唔係唔比通訊專利比佢

因為要㩒低成本呀
通訊專利貴到不如用snapdragon

要有CDMA 就一定要用高通,完。
依加xz二手價好抵,好唔好入手?話就話用s820但玩過個fd果部lag lag地有啲驚

820 不如xp

一係等 835

二手機就唔好啦

835 要睇定D 鳩通S835應該只係用A72改少少扮野 小心好似810(A57)咁出事

XP 都係2998 抵用
其實大家會唔會成日洗部機或者濕水?
第一次用防水機,好驚佢唔work

防咩水,部機防水但試水紙一樣變色
見過大把案例防水機試水紙變色,保養唔受理

可能我既資訊仲停留係防水機剛起步果陣
但我完全唔會信
依加xz二手價好抵,好唔好入手?話就話用s820但玩過個fd果部lag lag地有啲驚

820 不如xp

一係等 835

二手機就唔好啦

835 要睇定D 鳩通S835應該只係用A72改少少扮野 小心好似810(A57)咁出事

XP 都係2998 抵用

s8已經出左835燒電測試,用電量低過821
xzp又推遲出貨
要7月
三星
XZs moon貼邊到有
xzp又推遲出貨
要7月
三星

六月

衛訊會員廿蚊張真心抵
包得晒個mon
但比職員幫你痴就
xzp又推遲出貨
要7月
三星

六月

希望真係 6 月有

衛訊會員廿蚊張真心抵
包得晒個mon
但比職員幫你痴就

膠貼定玻璃貼?
妖,其實我真係好撚嬲,
過往兩年我一直都係用z3
其實真係冇乜大問題,
舊電又耐用,基本唔帶尿袋出街,
不過有時唔知開左啲乜會自己發熱
而且只有內置16gb,成日都話冇位,
影相開始覺得唔夠新機靚同出色,
結果買左XZ

好啦,其實用幾日已經覺得好有問題,
(更何況我已經用左幾個月)
我真係好想呻下

STAMINA MODE,
我不嬲z3都會開,
人地待機真係唔係好扣電
但係XZ一個上午就已經冇左1〜30%不等既電,
已經係較左裝置效能,
即使冇開啲咩程式都係咁,
而且成日都好lag機,
唔知 lag乜鳩,
重新開機都係咁,
勁撚唔順,
每開任何野都唔知做乜鳩要等佢1秒或以上

其實本身都覺得算啦…
但係呢幾日拎返部z3出黎當wifi蛋咁用,
佢係完全冇令過我失望
可以供我全日使用(冇熄過個share)
返到去都仲有啲啲電,
而且我有時拎z3黎禁下野,
(而且佢有果啲小應用程式係XZ冇)
覺得十分之smooth,
禁任何野都覺得好快好流暢好舒服
但一用返XZ就開始想燥底,
人地開十幾個程式都未 lag機
XZ開四五個已經唔知做乜鳩發晒公主脾氣

有冇人同我差唔多?定係我用得衰?
點樣可以熄下唔想佢私下run既應用程式?
求救
有時真係嬲嬲地想掉爛佢

我用 Z3TC,都覺得佢快過我部 Z5P

衛訊會員廿蚊張真心抵
包得晒個mon
但比職員幫你痴就

膠貼定玻璃貼?

衛訊會員廿蚊張真心抵
包得晒個mon
但比職員幫你痴就

膠貼定玻璃貼?

知5知xz玻璃貼係未唔啱xzs用

衛訊會員廿蚊張真心抵
包得晒個mon
但比職員幫你痴就

膠貼定玻璃貼?

唔係得鏡頭同ram 唔同?

衛訊會員廿蚊張真心抵
包得晒個mon
但比職員幫你痴就

膠貼定玻璃貼?

係普通膠貼定係新個隻咩納米防爆軟貼

衛訊會員廿蚊張真心抵
包得晒個mon
但比職員幫你痴就

膠貼定玻璃貼?

岩用
用緊XZ/XZs既青會用乜apps聽歌
內置果個難聽到痴線
LG G2都好聲過佢
SONY係咪咁想人買佢既player到呢個地步

Poweramp

kkbox

手機都係用月費app 算鳩素

kkbox用緊公司demo免費

sony 內置都難聽,唔係掛

佢內置player真係好難聽
乜effect 都冇開 (雖然開左其實唔係差好遠)
聽和楽器バンド 「起死回生」Hi-res
其餘細節因為係手機我已經唔理
但就算用215 / IE8 聽D Bass都可以消失哂, 人聲同樂器係同一layer
我用S6聽都冇咁差
極其懷疑SONY唔想搞到手機同player鬥所以特登整柒部手機

係咪巴打basshead / 推得唔好 / 部機有問題?!
我頹頹地插條se846覺得手機黎講算係咁
head fi 對z3, z5 系評價都係唔係差
用緊XZ/XZs既青會用乜apps聽歌
內置果個難聽到痴線
LG G2都好聲過佢
SONY係咪咁想人買佢既player到呢個地步

Poweramp

kkbox

手機都係用月費app 算鳩素

kkbox用緊公司demo免費

sony 內置都難聽,唔係掛

佢內置player真係好難聽
乜effect 都冇開 (雖然開左其實唔係差好遠)
聽和楽器バンド 「起死回生」Hi-res
其餘細節因為係手機我已經唔理
但就算用215 / IE8 聽D Bass都可以消失哂, 人聲同樂器係同一layer
我用S6聽都冇咁差
極其懷疑SONY唔想搞到手機同player鬥所以特登整柒部手機

係咪巴打basshead / 推得唔好 / 部機有問題?!
我頹頹地插條se846覺得手機黎講算係咁
head fi 對z3, z5 系評價都係唔係差

鳩通CHIP 唔差
妖,其實我真係好撚嬲,
其實真係冇乜大問題,
結果買左XZ

我真係好想呻下

我不嬲z3都會開,
人地待機真係唔係好扣電
已經係較左裝置效能,
而且成日都好lag機,
唔知 lag乜鳩,
重新開機都係咁,
勁撚唔順,

其實本身都覺得算啦…
佢係完全冇令過我失望
返到去都仲有啲啲電,

求救
有時真係嬲嬲地想掉爛佢

z5p tuning / 過場動畫問題, 我本身都覺得慢過當年部z ultra
而家升到sg 版7.0 再update 多1-2次, 覺得唔錯
不過sg 版冇volte, 我當後備機主力上網所以冇乜所謂

衛訊會員廿蚊張真心抵
包得晒個mon
但比職員幫你痴就

膠貼定玻璃貼?

啱用
妖,其實我真係好撚嬲,
其實真係冇乜大問題,
結果買左XZ

我真係好想呻下

我不嬲z3都會開,
人地待機真係唔係好扣電
已經係較左裝置效能,
而且成日都好lag機,
唔知 lag乜鳩,
重新開機都係咁,
勁撚唔順,

其實本身都覺得算啦…
佢係完全冇令過我失望
返到去都仲有啲啲電,

求救
有時真係嬲嬲地想掉爛佢

z5p tuning / 過場動畫問題, 我本身都覺得慢過當年部z ultra
而家升到sg 版7.0 再update 多1-2次, 覺得唔錯

唔係過場動畫問題,譬如我開 tumblr 睇嘢,後面再開 Chrome,Z3TC 用咗 10 分鐘都好 smooth,唔會 lag 下 lag 下。
但係 Z5P 就已經㷫烚烚,tumblr hang 鬼咗,仲 force close 埋
幾時出新compact
我部z3c個mon壞壞地

IFA
XZ Compact
妖,其實我真係好撚嬲,
其實真係冇乜大問題,
結果買左XZ

我真係好想呻下

我不嬲z3都會開,
人地待機真係唔係好扣電
已經係較左裝置效能,
而且成日都好lag機,
唔知 lag乜鳩,
重新開機都係咁,
勁撚唔順,

其實本身都覺得算啦…
佢係完全冇令過我失望
返到去都仲有啲啲電,

求救
有時真係嬲嬲地想掉爛佢

唔係過場動畫問題,譬如我開 tumblr 睇嘢,後面再開 Chrome,Z3TC 用咗 10 分鐘都好 smooth,唔會 lag 下 lag 下。
但係 Z5P 就已經㷫烚烚,tumblr hang 鬼咗,仲 force close 埋

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞