【罪大滔天】Sony Xperia 集中討論區 (3)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
大家點睇sony xperia x compact?
老母用開細機想轉呢部

唔好做傻事 XC同XP同價呀喂

x compact電子垃圾黎?
好似好少聽人用
認真一問,想換XZ ,而家影相係咪仲係油畫化?同埋係咪冇連拍?

利申:Z1,Z3 前用家,當年個種油畫,係真係一幅油畫
大家點睇sony xperia x compact?
老母用開細機想轉呢部

sony永遠都係on99 出d定位不明既機

而家 xa 1 加幾舊就買到 xp

xc同xp同價

x又平xp幾舊

其實x compact除左細部d 其他野同x有咩分別?
認真一問,想換XZ ,而家影相係咪仲係油畫化?同埋係咪冇連拍?

利申:Z1,Z3 前用家,當年個種油畫,係真係一幅油畫

已經好好多
不過都係唔可以放大睇
其實倒水電都正常
820其實好食電 軟件又唔係寫得好
又可能食電係Android嘅根性
iOS電好細粒RAM好少都夠用
只期望升上7.1.1會好啲
同希望Google快啲重寫Android

820 比起 垃圾810 算大改善

只係而家有 835

「40% less power consumption」
希望啦

成日出新U個陣都係咁講架啦
但係咪又係咁食電

鳩通係計運算慳左既時間而節省既電量
仲就唔記得當年話810慳電過800
其實倒水電都正常

只係而家有 835

希望啦

但係咪又係咁食電

鬼叫mk冇用先比鳩通屈機, 屌鳩完晶片燒電安撞旗艦咪又係用鳩通
我覺得STAMINA MODE意外有用喎
當然, 我係同前機s6 edge比
訓教先開較省電優先+飛行模式, 訓12粒鐘開番都係扣左2%電
訓教先開較省電優先+飛行模式, 訓12粒鐘開番都係扣左2%電

我覺主要係飛行模式慳電

我覺主要係飛行模式慳電

飛行模式應該唔扣電吓

我覺主要係飛行模式慳電

飛行模式應該唔扣電吓

幾年前se xmp刷miui待機屌打晒d新機

我覺主要係飛行模式慳電

飛行模式應該唔扣電吓

s6 edge飛行模式係可以8,9個鐘由88%扣到82%嫁
留明
xz改善左觸控問題未

有咩問題?

xp有比較嚴重既觸控問題

換左mon貼未
妖,其實我真係好撚嬲,
過往兩年我一直都係用z3
其實真係冇乜大問題,
舊電又耐用,基本唔帶尿袋出街,
不過有時唔知開左啲乜會自己發熱
而且只有內置16gb,成日都話冇位,
影相開始覺得唔夠新機靚同出色,
結果買左XZ

好啦,其實用幾日已經覺得好有問題,
(更何況我已經用左幾個月)
我真係好想呻下

STAMINA MODE,
我不嬲z3都會開,
人地待機真係唔係好扣電
但係XZ一個上午就已經冇左1〜30%不等既電,
已經係較左裝置效能,
即使冇開啲咩程式都係咁,
而且成日都好lag機,
唔知 lag乜鳩,
重新開機都係咁,
勁撚唔順,
每開任何野都唔知做乜鳩要等佢1秒或以上

其實本身都覺得算啦…
但係呢幾日拎返部z3出黎當wifi蛋咁用,
佢係完全冇令過我失望
可以供我全日使用(冇熄過個share)
返到去都仲有啲啲電,
而且我有時拎z3黎禁下野,
(而且佢有果啲小應用程式係XZ冇)
覺得十分之smooth,
禁任何野都覺得好快好流暢好舒服
但一用返XZ就開始想燥底,
人地開十幾個程式都未 lag機
XZ開四五個已經唔知做乜鳩發晒公主脾氣

有冇人同我差唔多?定係我用得衰?
點樣可以熄下唔想佢私下run既應用程式?
求救
有時真係嬲嬲地想掉爛佢

喂終於有人講
Sony d新機唔知做mud 9
之前用z2 順到爆,個touch既順暢度係可以比美iPhone
買左Xp 反黎, lag到爆, 連主頁scroll 下都lag
屌最後用返z2
其實倒水電都正常

只係而家有 835

希望啦

但係咪又係咁食電

鬼叫mk冇用先比鳩通屈機, 屌鳩完晶片燒電安撞旗艦咪又係用鳩通

鳩通係屈3g/4g專利之嘛
用佢就比少d專利費 你唔用佢d晶片 比ge專利費仲高過買佢d晶片+專利費
你點簡?呢樣野由iPhone1已經比鳩通屈到而家
如果今次美國聯邦貿易委員會個反壟斷起訴又失敗 可能就要等到5g普及先收到鳩通皮
其實倒水電都正常

只係而家有 835

希望啦

但係咪又係咁食電

鳩通係屈3g/4g專利之嘛
用佢就比少d專利費 你唔用佢d晶片 比ge專利費仲高過買佢d晶片+專利費
你點簡?呢樣野由iPhone1已經比鳩通屈到而家
如果今次美國聯邦貿易委員會個反壟斷起訴又失敗 可能就要等到5g普及先收到鳩通皮

終於有人講出重點
所以點解Samsung用snapdragon都唔用自己U

三星自己粒cpu比鳩通限產量同銷售地區
唔係唔比通訊專利比佢

三星自己粒cpu比鳩通限產量同銷售地區
唔係唔比通訊專利比佢

因為要㩒低成本呀
通訊專利貴到不如用snapdragon
XZs有更新, 更新中2
不過唔知更左D乜
妖,其實我真係好撚嬲,
過往兩年我一直都係用z3
其實真係冇乜大問題,
舊電又耐用,基本唔帶尿袋出街,
不過有時唔知開左啲乜會自己發熱
而且只有內置16gb,成日都話冇位,
影相開始覺得唔夠新機靚同出色,
結果買左XZ

好啦,其實用幾日已經覺得好有問題,
(更何況我已經用左幾個月)
我真係好想呻下

STAMINA MODE,
我不嬲z3都會開,
人地待機真係唔係好扣電
但係XZ一個上午就已經冇左1〜30%不等既電,
已經係較左裝置效能,
即使冇開啲咩程式都係咁,
而且成日都好lag機,
唔知 lag乜鳩,
重新開機都係咁,
勁撚唔順,
每開任何野都唔知做乜鳩要等佢1秒或以上

其實本身都覺得算啦…
但係呢幾日拎返部z3出黎當wifi蛋咁用,
佢係完全冇令過我失望
可以供我全日使用(冇熄過個share)
返到去都仲有啲啲電,
而且我有時拎z3黎禁下野,
(而且佢有果啲小應用程式係XZ冇)
覺得十分之smooth,
禁任何野都覺得好快好流暢好舒服
但一用返XZ就開始想燥底,
人地開十幾個程式都未 lag機
XZ開四五個已經唔知做乜鳩發晒公主脾氣

有冇人同我差唔多?定係我用得衰?
點樣可以熄下唔想佢私下run既應用程式?
求救
有時真係嬲嬲地想掉爛佢

sony 個STAMINA MODE已經係6.0廢左
一開會降頻黎慳電,唔開好過

睇到呢句,熄返stamina,
再熄埋d 過場animation好似仲無咁熱
其實會唔會downgrade 返落5.0/5.1 仲好

利申,孤兒仔m4 aqua dual
其實大家會唔會成日洗部機或者濕水?
第一次用防水機,好驚佢唔work
岩岩部機好油,試下洗,四個鐘都唔敢叉電
驚插口有水
xa1 有冇咩大缺點
岩岩部機好油,試下洗,四個鐘都唔敢叉電
驚插口有水

有水佢會唔比你叉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞