【罪大滔天】Sony Xperia 集中討論區 (3)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
xa1 有冇咩大缺點

mtk
其實大家會唔會成日洗部機或者濕水?
第一次用防水機,好驚佢唔work

sony 啲sales 轉晒口風話乜鳩生活防水,唔係預你成日將部機濕水
更新左xzs 覺唔覺叉電快左

sony 啲sales 轉晒口風話乜鳩生活防水,唔係預你成日將部機濕水

IP68喎 佢地咁快戴撚定頭盔?
妖,其實我真係好撚嬲,
過往兩年我一直都係用z3
其實真係冇乜大問題,
舊電又耐用,基本唔帶尿袋出街,
不過有時唔知開左啲乜會自己發熱
而且只有內置16gb,成日都話冇位,
影相開始覺得唔夠新機靚同出色,
結果買左XZ

好啦,其實用幾日已經覺得好有問題,
(更何況我已經用左幾個月)
我真係好想呻下

STAMINA MODE,
我不嬲z3都會開,
人地待機真係唔係好扣電
但係XZ一個上午就已經冇左1〜30%不等既電,
已經係較左裝置效能,
即使冇開啲咩程式都係咁,
而且成日都好lag機,
唔知 lag乜鳩,
重新開機都係咁,
勁撚唔順,
每開任何野都唔知做乜鳩要等佢1秒或以上

其實本身都覺得算啦…
但係呢幾日拎返部z3出黎當wifi蛋咁用,
佢係完全冇令過我失望
可以供我全日使用(冇熄過個share)
返到去都仲有啲啲電,
而且我有時拎z3黎禁下野,
(而且佢有果啲小應用程式係XZ冇)
覺得十分之smooth,
禁任何野都覺得好快好流暢好舒服
但一用返XZ就開始想燥底,
人地開十幾個程式都未 lag機
XZ開四五個已經唔知做乜鳩發晒公主脾氣

有冇人同我差唔多?定係我用得衰?
點樣可以熄下唔想佢私下run既應用程式?
求救
有時真係嬲嬲地想掉爛佢

sony 個STAMINA MODE已經係6.0廢左
一開會降頻黎慳電,唔開好過

睇到呢句,熄返stamina,
再熄埋d 過場animation好似仲無咁熱
其實會唔會downgrade 返落5.0/5.1 仲好

利申,孤兒仔m4 aqua dual

我上一部咪M4 根本暖蛋
xa1 有冇咩大缺點

成部機就係缺點

呢個頭盔好似由z3個陣已經有
XZs有更新, 更新中2
不過唔知更左D乜

其實應該升完無分别
個個地區開賣嗰陣就行緊.219
https://xpericheck.com/device/G8232

自從Z5開始就係咁講 驚咩 我照用水洗

正常喇
得2900電有快叉叉滿都要2個半鐘
岩岩部機好油,試下洗,四個鐘都唔敢叉電
驚插口有水

有水佢會唔比你叉

Fing到見到個口無水我就即叉 驚乜

正常喇

因為Qnovo搞到叉得好慢

正常喇

熄左都唔見快先死

正常喇

熄左都唔見快先死

邊有得熄
無得熄架

正常喇

熄左都唔見快先死

邊有得熄
無得熄架

咪話佢有得比你簡但冇分別
妖,其實我真係好撚嬲,
過往兩年我一直都係用z3
其實真係冇乜大問題,
舊電又耐用,基本唔帶尿袋出街,
不過有時唔知開左啲乜會自己發熱
而且只有內置16gb,成日都話冇位,
影相開始覺得唔夠新機靚同出色,
結果買左XZ

好啦,其實用幾日已經覺得好有問題,
(更何況我已經用左幾個月)
我真係好想呻下

STAMINA MODE,
我不嬲z3都會開,
人地待機真係唔係好扣電
但係XZ一個上午就已經冇左1〜30%不等既電,
已經係較左裝置效能,
即使冇開啲咩程式都係咁,
而且成日都好lag機,
唔知 lag乜鳩,
重新開機都係咁,
勁撚唔順,
每開任何野都唔知做乜鳩要等佢1秒或以上

其實本身都覺得算啦…
但係呢幾日拎返部z3出黎當wifi蛋咁用,
佢係完全冇令過我失望
可以供我全日使用(冇熄過個share)
返到去都仲有啲啲電,
而且我有時拎z3黎禁下野,
(而且佢有果啲小應用程式係XZ冇)
覺得十分之smooth,
禁任何野都覺得好快好流暢好舒服
但一用返XZ就開始想燥底,
人地開十幾個程式都未 lag機
XZ開四五個已經唔知做乜鳩發晒公主脾氣

有冇人同我差唔多?定係我用得衰?
點樣可以熄下唔想佢私下run既應用程式?
求救
有時真係嬲嬲地想掉爛佢

sony 個STAMINA MODE已經係6.0廢左
一開會降頻黎慳電,唔開好過

睇到呢句,熄返stamina,
再熄埋d 過場animation好似仲無咁熱
其實會唔會downgrade 返落5.0/5.1 仲好

利申,孤兒仔m4 aqua dual

我上一部咪M4 根本暖蛋

m2 簡直熱到可以煎蛋
呢排好手緊,唔知幾耐XZs先可以跌到4000附近?
有冇巴打可以猜測下
部Z3差唔多玩完,有時自動關機。
驚插口有水

有水佢會唔比你叉

咁勇敢
驚插口有水

有水佢會唔比你叉

咁勇敢

咪咁細擔喇
依加xz二手價好抵,好唔好入手?話就話用s820但玩過個fd果部lag lag地有啲驚
依加xz二手價好抵,好唔好入手?話就話用s820但玩過個fd果部lag lag地有啲驚

XZS S820係LAGLAG地,可能鳩通S810中過伏,上網好多時應該只係谷粒細U行,攪到疾疾地。
仲反應同順暢度有少仲疾過我部M8 S801行6.0
不過打機係明顯順過好過S801
日常用我就覺得S820仲衰左,可能SONY問題掛

XZS S820係LAGLAG地,可能鳩通S810中過伏,上網好多時應該只係谷粒細U行,攪到疾疾地。
仲反應同順暢度有少仲疾過我部M8 S801行6.0

太保守既調較

820 不如xp

一係等 835

二手機就唔好啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞