比咁多錢裝修佬做木工係戇鳩

419 回覆
23 Like 171 Dislike
宜家d設計係靚的
佢都有賣實木櫃不過幾萬銀起跳
你就on9, 質素同質量都唔識分
你講一件物件好唔好, 係用質量唔係質素
你會問人架車質素好唔好?
你會問人個袋質素好唔好?
起碼我係未過囉
生活質素, 服務質素我就聽過
質量=mass
屌你老母
上網睇到話實木傢俬喺潮濕氣候
都唔係唔太見意適合
究竟用咩木料先啱...
查下字典先屌你老母
同一個字有普通既解釋, 物理上既解釋, 法律上既解釋
讀死書咪你呢on9囉
一分錢一分貨係事實
慶幸用緊個衣櫃幾年都無事
岩岩起身上黎睇到你呢d on9仔
真係成個人醒撚哂
沖出柒駁唔到又暗暗負評
冇料又要扮四條
啲設計真係好核突
有無link
舊公司有個宜家架擺文件
有日頂唔順自己傾斜
好彩有d box file夠硬頂住
On99,香港最好間間屋都四四正正,岩岩好比你6呎,8呎長/高,無陣,牆角又幾吋出泥,又無窗台無剩,d櫃唔到頂留泥積塵,又肉酸…
現場做櫃依家好少,買料做櫃夾板無記錯都係用馬來西亞/印尼A/B板,膠板比本catalog你睇自己揀,都係大牌子,大把客跟住出去買料,唔跟出去都有單睇。
就算商用舖頭粗用裝修都唔會用強國板/料…
依家大部分都係度呎訂落泥裝上去,不論公樓私樓,料睇你比咩價錢自己揀,一般都係東南亞板同香港買料現場造一樣,強國板真係好L渣,再窮都無人用…
以上講緊老豆就係木工,自己都跟佢過幾年執頭執尾,一分錢一分貨做到今日就拎長者卡都仲做緊,D仆街師父偷工減料我就唔識啦,唔找尾數既客累到老豆就破產/無錢找數就間唔中都有。
先唔講用料
你間屋夠大用宜家未可以囉
如果間屋豆潤咁細用宜家....
八月中之前啲手足擺哂散銀喺售票機個場面
係八月中支那黨要黨鐵歸邊之後變成咁
蔗渣板不了
面係實木 ,背板一樣整塊紙皮俾你,仲要好易發霉
識買一定去亞馬遜買
諗住去亞馬遜買電腦椅
關怡和咩事?
怡和撐警,ikea香港係怡和代理,唔好幫襯佢
IKEA仲請唔請打手
證明手足係行家

利伸:電燈佬
砌個廚房出黎

https://youtu.be/wvv-1sRGUFY
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞