比咁多錢裝修佬做木工係戇鳩

419 回覆
23 Like 171 Dislike
佢個隻松木黎,算係最低檔
19年尾到20年?春天快到了
岩,實惠靚好多d料
上年年頭買乜事都無
香港買IKEA 其實好撚貴
你去D舊墟訂造 仲抵屌過佢
Ikea係同耐用完全無關係
要講耐用,佢係有耐用既野,但唔係木制品
爛左咪換,又有新野用

度身訂造爛左一忽點算

同埋點解上面咁多留言假定左無得track record 既公司帶黎無等 track record 既用料造出黎既訂造家私一定耐用
我係外國讀書買左實木床,一年已經散晒
老婆屋企個衣櫃一年已經變形
仲有我舊屋一個半身櫃,完全變形,食飯台甩晒油
疏化反而好正常
Ikea加壓垃圾木板係香港全部都係垃圾,可以買既係膠,鐵同部份木制品
變形
要幾粗用先做到
IKEA 剩係買燈
傢私都係垃圾黎
ikea 都有打手
我做木工 屋企3代人都做木工 老實講 真係打你份人工 唔洗踩呢份職業 你話貴同平既無得好講 人地無幫你度呎 收口 老實講 我都覺得依家做實櫃已經好少人會做 事實係ikea呢類既制成品多款又靚又方便 市場所需無得好講 但你話木工用料差同靚 其實睇你比得幾錢買料姐 你比多d錢買靚料咪用靚 無錢既咪買d平板 無衝突
一個春天都頂唔到啊,換家私你估換件衫咩,張床爛左訓地下,由買過到裝好要幾耐?你有冇試過?我就試過啦,就係爛鬼ikea啊屌,買新d味又要時間去散
度身訂造用左十幾年都無事,係有d甩油,但如果你用膠板面接近無得輸,用十年都同新既一樣,除非你暴力撞爛,爛左一忽咪搵木工再整咯
咁即係同搵公仔面打碎去再加膠水個原理一鳩樣?
受潮變形,一年用唔夠30次
就算靚木料,長期潮濕都係頂唔到幾耐
你係咪完全唔擺吸濕防潮嘅嘢
見到你個名 唔敢駁
如果有得 track record 既公司,我會相信一分錢一分貨
ikea我屋企有電視櫃,用左三年,餐枱用左兩年,衣櫃用左兩年,已經住係最濕既將軍澳,仲未有事喎,定係我對傢俬要求太低?
你唔介意既話可以日日都上黎睇開板訂板 但正常會有單check嫁喎 你有不愉快經歷?
IKEA 多款揀方便, 平又唔算平, 你要活動傢俬唔使收口其實無問題喎,
d料係cheap 預你爛左再買過
你要度身訂造fit身收埋口, 搵唔到心目中既款先要訂造傢俬啫
你係咪唔明track record 既意思
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞