比咁多錢裝修佬做木工係戇鳩

419 回覆
23 Like 171 Dislike
弱智先整高地台
老師父比較多機會唔會呃人
後生果啲唔知係咪俾人壓迫太耐, 層樓未斷供
大部份一有機會就劏死人

裝修佬真係做壞左個行頭
想搵個信得個師父仲難過搵處女

ikea 明買明賣
講明每一PART 位用乜板整

師父喺出面訂櫃返黎
佢又會每塊板鋸開俾你睇係咩板?
買道門都唔知佢係實心門定係依家啲LEGO 門啦
粵語「質量」我諗比較偏去形容件物件o既重量
唔明,可否造句
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E8%B4%A8%E9%87%8F
自己睇,學識少唔知點解釋
依個只係phy上嘅解說,好似唔多啱
實木某程度上都係夾板既一種
實木某程度上都係夾板既一種
我都覺
ikea 性價比又高,用3年壞咗唔要又唔會可惜。
隨時轉款又唔心痛,拆又易,安裝又易。
又有實木,又有噴油,北歐風格。
又靚過D 19膠板櫃,又平過訂造焗油櫃一大截。

我而家成間房都係用ikea,除咗自己整咗松木牆身。成個感覺出晒黎, 用咗真係返唔到轉頭。

所以我都唔明點解要訂造傢俬
申利: 裝修佬
雖然我都唔知佢up乜鳩
但係果3幾千,炒得勁用唔到咪換個新
又可以轉款, image change

好過入牆傢俬,又貴,又難拆
雖然好耐用,但係個櫃望多2年都厭啦

如果個人識D木工, 抄抄改改IKEA D 野就
你有無裝過修同訂造過傢俬
無既話唔怪得你咁講
美國請一個鬥木佬好撚貴,所以有少少動手能力既人都係自己攪哂裝修木工
絲打我想問下依家想入行可以點入
有睇過cic細木工但係得上水有
但係讀完就有個牌(3個月 8半~4點幾)
係勞工處搵就都有幾間公司請學徒
但係我就擔心間公司伏唔同埋木工牌呢個問題
想請教下絲打有冇咩意見或者入行方法

最後想問絲打請唔請學徒
細佬畢業大約1年
中間炒過少少散同做過兩個月雜工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞