比咁多錢裝修佬做木工係戇鳩

419 回覆
23 Like 171 Dislike
睇下識唔識 mix & match 啫

我屋企由幾百蚊既 IKEA 去到幾萬蚊既外國入口傢俬都有
Ikea全部用蔗渣版
你用過一次就明
可以,我試過
有人話夕陽行業 但我唔覺得係 雖然有好多人依家買D現成品 但一盤裝修都好多人會現場整或者佢係大陸訂或者唔知邊到訂 都要人幫手裝 我自己做就現場整 大細間屋都會有 整得好自然有人搵你做野
我無睇過utube d片 但我唔係咩大公司 我地租個倉仔要黎放架餐 要做既通常都會現場做 講緊係間屋入面或者鋪 如果你話要整過對櫃門既 細細件呢d我地會係倉出面整 整完比你咁樣 唔知解唔解答到你
仲有 呢行無錯 我真係唔見後生入面 我因為屋企做我先入到行 同埋 好既師傅好難有 唔係講緊份手工好唔好 而係識做唔識教 我自己都比人屌到碌撚咁慢慢學
無論你用咩靚木都好, 無設計/唔靚嘅野永遠都無可能係精品
好心班師傅唔好覺得比左靚料人你件野就值咁貴先得架
你都講得有理。我只係想講心入面說話,講真,我做住家仔木器,真心冇搵到錢,只係搵到人工多幾百蚊....反而豪宅就唔同。普通住家客成日話好貴好貴,木器真係搵唔到客錢。
不如你試下𠝹走條腳線
蔗渣木,香港咁濕,用幾年必定蕉蕉
Ikea買細家具ok
大傢私呢啲真係一份錢一份貨
木工現場攞數做櫃可以fit 到完全埋口
Ikea 買現成邊有咁啱呎吋
某啲所謂嘅設計公司
唔怪得肥佬黎,佢真係上面出世

http://www.aastocks.com/tc/stocks/analysis/company-fundamental/company-profile?symbol=00282

印刷仍然是集團業務的核心元素,亦是收益的主要來源。儘管出現廣泛轉向數碼化,惟於可見未來,香港及台灣對印刷報紙將仍有需求。集團將重新調整資源,以使其印刷報業務可繼續營運,並優化其成本結構及工作安排,以達致最高效率及最大投資回報。貫徹集團對高質量內容的整體重視,將有更多資源投入於製作專題報導、深入的文章及知名人士訪談,包括線下的獨家報導。
咪理濕鳩保險狗
傻閪 好明顯自己現實都好撚柒 一係你就俾我講中以上嘅職業
鬼佬唔係專業師傅都整到呢架野出黎,會比裝修間屋難嗎?

https://www.youtube.com/watch?v=PV1IFtQ6KlU
搵木工砌到ikea 個design 同cutting ratio貴到癲 平平地ikea 無敵,又唔心痛

利申:搵木工砌左個衣櫃5皮,但唔夠ikea pax 咁好用
講真話小心俾人追住咬,一陣又話你隻櫃庶渣板又受潮

我用左隻ikea特價衣櫃五年幾乜事都冇
大陸訂傢俬自己裝都好過俾班鬥木佬呃啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞