比咁多錢裝修佬做木工係戇鳩

419 回覆
23 Like 171 Dislike
其實都無話劏唔劏
木工都係一門技術 係應該要尊重
收順係人情 賺你係道理
比我係木工都會劏人邊個唔想小勞多得
至於點樣先可以傾到人地收順d 就係人情藝術
2個經營模式 唔同客源
其實根本無得比較

即係好似傷風感冒有人食成藥 比十蚊一粒
有人睇醫生 比400蚊
邊有得話人睇醫生on9
你好 對你呢行有啲興趣 可唔可以問下呢行前景如何?
我純粹係睇下YouTube見啲鬼佬自己有個工作室有好多工具整想要嘅傢俬 實際你哋嘅工作內容係咪同呢啲私人job有差別?
咁多人啲ikea咁易爛
係咪我好彩
屋企兩個ikea櫃用左成十年都冇爛冇彎
佢地嘅捐錢 係捐返入自己個戶口....
Ikea 三四萬蚊就可以搞掂個廚房,有人上門度尺,裝好晒
根本無問題,屋企唔抽濕咩都死

裝修佬畀大陸夾板你,甲醛超高
大把電牌都係鳩做.冷氣度拎多條做so位.燈度拎都見過. 話齊牌叫佢自己出張wr1就瀨屎.話收咁少錢點會跟例做
老實無咩好嘈 行行都有好師傅不過極少囉
係無印見到一張普通飯枱成皮野

宜家應該幾舊水,點比呀
你有意見?
裝修佬都唔係用實木啦
咁你又做咩工 咁撚高貴? 傻閪
custom make ikea 會仲貴
係慢慢變luxury,富豪要customize好正常。中產基層真係流向ikea現成多
我諗唔可以咁比,你講果d係最top級別,整隻櫃可能幾廿萬,所以做富豪市場。

而家講緊最大眾,中產以至基層,幾千到幾萬蚊樓下貨仔果堆既比較
btw ikea以外,muji再高質d,當然都貴d
最主要係裝修佬木工佬係睇人開價,你唔係好識就劏多d,完全唔透明

睇醫生我入去睇前都已經知收幾多,個個睇感冒都係收果個錢啦,透明好多wor
當你間屋有返千幾呎以上,你就會覺得IKEA 既野唔啱擺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞