比咁多錢裝修佬做木工係戇鳩

419 回覆
23 Like 171 Dislike
你可能話,車,又係大陸淘寶貨......大陸有足夠地方起廠房,起噴油房,幾十萬買機械,買夾板床,反思香港幾十萬交租都交到仆街。我都想本地出品,但無奈香港都係一個垃圾地方,除左炒樓,冇工業可以生存。
識貨
請連登仔夠做啦
我無睇小你地

我睇小自己o 者,佢地呢d 富豪搵到好既設計公司裝修師傅當然好

我呢d普通人用普通野
廿幾三十萬全屋木工唔係小數目,我比訂果陣都唔知佢地手工點樣,因為無 record track
我搵到既師傅盡唔盡責我唔知,手工好唔好我又唔知,佢了唔了解我既需求我又唔知。因為我唔係富豪嘛
如果短租客當然買宜家,自己樓長住實用D好
我比八萬宜家實惠 jade whatever 現成家具,我知道最後間屋會點,我比三十萬搵個我唔識既公司做,佢地最後deliver 到幾多係無保証
宜家嘢只啱外國用,香港咁細好難就,咪玩啦
斷捨離
回 post 質素咁低,睇清楚d,原來真係唔係果個豪宅師傅回post
有時你間屋係d 神則就無撚計迫住被人賺
唔覺得比錢比牛奶賺係聰明
呢度好多Mon Po
肉丸公司出名用蔗渣版,又重又唔耐用又易變形。
你屋企洗撚木工
哦,原來你都係裝修師傅

或者你係一個老實手工又好既裝修師傅,而且好理解 client 需要咩

但係你呢行無得比 client track record ,良莠不齊,我或者唔好彩搵左個手工差唔負責唔老實既裝修佬,我比左錢買靚料佢就裝左次貨上去,整左出黎原來唔合我要求,呢d手工問題或者一年半載先出現
我想比八萬收到八萬既貨比我,同埋比三四十萬有三四十萬既貨比我,有得選擇當然好
香港有部份師傅會值既,但唔係你呢種,口氣大大吹就天下無敵,做就衰過你口中既宜家手作仔即係手作仔,仲要踩人間屋,唔怪得咁多人轉去宜家算鳩數,你專心做過千呎大屋現場造傢俬啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞