[年經]求婚戒指

399 回覆
5 Like 120 Dislike
求婚用左 Tension ring (Niessing)
技術原因,買個款粒石最大只可以0.3ct
不過係幾靚,未來老婆好鍾意
價錢唔貴,淨低d錢買其他野做訂婚禮物
雖然啱啱拍拖,但想請問吓大家一句,我女朋友講過黑色鑽石好型,其實會唔會真係有人買?定係當佢鳩up吓算 係女都鍾意閃鑽?
買個出名牌子戒指盒 蘇聯石 三四卡
夠做
我上年 去啲濕鳩金店買左粒1卡 無牌子 好大粒 先1萬8千幾 人地見到只會話大粒 識閪咩牌子同你慢慢睇同研究咩
冇牌子兩卡 有證書
反正講明好少戴,唔會成日戴禁直頭同你條女講唔好買啦,慳返d錢係其他地方到

你條女制唔制先
隻戒指托要18k定pt好? 幾錢先合理?
而家睇緊石準備求婚
其實de beers都有,不過好貴幾萬蚊細細粒
冇一卡 真係不如唔好帶出街 好兒嬉
好似人地日韓首飾店幾十蚊果d 9野
講左8頁 有冇話邊間鋪好
blue nile好似好方便咁
揀H真係好蠢嘅做法,班女人一拍埋隻手
就會問你果粒係咪女人街買
稍為爬咗吓文
好似Blue nile唔係特別平 建議做價錢參考
跟住樓主多數建議親眼睇石 可以再post gia出嚟評 有post過自己tg
啱啱上面都有人post過一間黃店
望望間黃店先
囉粒幾十份拍埋黎
認錯咗post
我想講個樓主係依個post

想請教有研究開鑽石的巴打買鑽石(2)
https://lih.kg/QoPRLU
閃鑽一定安全

你買黑色佢可能後悔, 閃鑽唔會死錯人
就算買蘇聯石, 都唔好買太大粒, 慌死人哋唔知你粒唔係真野
咩都假,一定係冇牌子一卡,粒石愈大愈好
其實呢d野睇budget,最緊要係心意唔洗太介意
不過巴打你h級先係1.3卡,唔好以為其他人個粒DEF靚色一定得幾十份先得架
個人經驗, 幾年前買,揀咗幾個鐘頭石,最後final 2(價錢一樣):

A. 1.3 卡

B. 1.0卡 但係顏色靚啲,同埋冇咁花

最後我揀咗1.0卡, 但係而家比我揀我一定揀另外果隻
屌我男人無連登ac 你加密左佢咪睇唔到
我係跟朋友直接上做批發嘅印度佬到睇石,
再搵鋪頭自己鑲托
一定要大粒同GIA
3ex 會顯得更大粒
鮑姐有咩好野未見過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞