[年經]求婚戒指

399 回覆
5 Like 120 Dislike
最好有實物睇好d,普通買石h級真係好黃
但見過有牌子既h j k係幾得,唔係咁易睇到黃sales話關切割事

我覺得你唔併埋去D色度, 就咁睇一粒跟本無分別
無壓力既,人人唔同,唔洗同人比
有個講法就係隻求婚戒指最好預自己兩月人工既錢去買
誠意呢樣野其實唔可以用錢去量,如果你諗唔到做咩去表達誠意咪用錢解決囉
見上面話九千蚊買求婚戒指係有D好笑既,不人人情況唔同,自己心安理得就唔洗理人
淨係用咗千零蚊買
啱呀 過到自己
d女識咁諗d珠寶商就唔會發達la
同意,睇荷包做人
最緊要係先大概打聽另一半想要咩,其實求婚戒係對方鐘意就好,唔一定追名牌,做下功課啦。
買40份都唔買1卡.....真係笑撚死
其實尖沙咀好多樓上鋪都好平
自己去望下好過...又有埋D 托揀
老實講, 求婚戒子D 款不嬲最common, 係要你粒石大粒先顯得特別
你買果下會用放大鏡show比你睇
同你對NO.
講真你粒石有GIA 已經得, 當然無GIA 既可以再大粒D
其實都係同一批石, 一D 有證書, 一D無證書, 自己諗 (最後我揀左有GIA既)
唔洗買"D"色, 去到F/G色老實講, 唔泊埋一齊睇鳩分到個分別咩
3EX 基本, 淨度SI1 或以上已經OK, 最緊要入面唔好太多雜質
螢光反應就...無咩所謂, 不過D人多數揀NONE
但其實有螢光反應粒石好似會閃D
其實仲有你粒石個寬度(直徑), 愈寬就當然顯得太粒D
粒石本身唔靚就加螢光 睇落白淨啲
但樓主睇開d color既話千奇唔好有螢光
會整矇粒石
40份你仆硬街
幾鍾意牌子嘢都係咁話
佢揀到D色
當然3ex none 係基本
樓主不如同女友一齊去揀
話晒都戴成世
買石去大鋪都好撚貴
40份都唔夠...好細粒石喎
你咁樣用燈打落去個個都睇唔出有分別啦
所以去樓上鋪,平過大鋪好多
你講你想要咩spec佢會拎晒出黎比你
無比較就沒有傷害
要1卡5萬質素都仲可以有得揀
但一定要牌子5皮就幫你唔到
有大買大,有閃買閃,
無比較下,顏色唔會太覺眼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞