[年經]求婚戒指

399 回覆
5 Like 120 Dislike
睇緊求婚戒指準備求婚,諗緊呢兩隻點揀好

1. T牌子6抓 .39ct D IF 3EX
2. Blue Nile 1.0ct D VVS1 3EX

同一個價買牌子得40份,無牌子有1卡,唔識揀

買有牌子又覺得唔抵
買無牌子又覺得一生人一次都慳好似好小家
有牌子一卡
我都想
無錢
幾錢
邊隻靚d
筆直5萬左右
睇條女平時用唔用有牌子野

梗係大好,細細粒鬼知你咩牌子已經笑左先

利申:當年買左有牌子 (CARTIER), 都係0.4X
個托就一定T牌子靚啲
石就差唔多
不過Blue nile大粒好多
Blue 啦 除非你條女好講求牌子,如果唔係買完T包你後悔
無牌子一卡
我上年男友求婚都係
講真鑽石戒指牌子刻圈內為主 最緊要粒石夠閃夠靚 同埋唔好好似鼻屎咁細粒

利申我係絲打
大粒啲好

利申 羨慕
痴撚線
你個概念完全錯撚哂

鑽石你要睇既牌子係GIA 証書
唔需要IF VVS咁高
根本好多都睇唔到
唔好網上買 去樓上鋪買 實物同數字係多回事
牌子算九數
最緊要係大
有gia 證書既 有大買大 唔係實後悔
d 女人最撚鍾意曬命同比較 你果粒咁撚細粒會比人笑
當然色唔好太差啦 有f 或以上都夠玩
買一卡 再去T 加個環
一定係2
6抓係呃人扮大粒 女人一睇就知

女人睇鑽石唔會鬥牌子架
同樣價錢同樣D color 有一卡但你買隻40份嘅俾我 唔知好嬲定好笑
IF又點 望埋去細粒已經唔開心

女人會鬥carat 其次color。clarity唔會理 除非望埋去會好花
有時買野俾錢
兩隻手一併埋去 細粒啲黃啲嗰個已經輸左想收埋隻手
仲鬼會理你咩牌子咩 鑽石嘅牌子野拎黎自high架啫
買i primo個啲正一傻鳩 同買周生生周大福無分別
又貴又細粒
呢樣又唔太擔心
我係驚到時俾啲三姑六婆姨媽姑姐話我寒酸多啲
絲打認同x2
我都想,大牌子舖頭點會俾你咁做
一定焗你石連托買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞