[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(207) 2020望下#1#2 先

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
乜都無 今朝開game load完入場突然hang咗
跟手就拆display出黎試 跟手又著到
又無挖礦正常用家
有時係咁我尋日都係del緊一個software跟住佢同我清左成個drivewindows乜叉都冇囇
你up左windows?
新版window會幫你del走啲野
冇呀 我del緊gigabyte個RGB software del到一半部機熄左 跟住佢就同我講個windows bios冇左 我down返windows就見到成個M.2 drive入面乜叉都冇囇
你部機點開到機未
想靜換兩隻a12x25 好靜ga
直屌U12A 算喇
電腦舖d砌機List好多都冇講牌子,有講都唔會比好野你,最好自己汁一份List出嚟,之後比舖跟你張List砌,或者自己買嚟砌,再唔係上網搵法奧、飛馬砌。
我都係上網睇話會有依個問題
as120plus啲c12嘈撚到傻問fd R咗個黎玩 係就係幾大風 但full load嘈到傻
rgb板應該一樣嘈掛
香港仲要賣得好貴 好似$299?
換fan嘅錢夠轉u12s
咁做咩唔買貓fan
c12應該香港未有得賣 講緊as120 我記得邪都係有 不過佢個垃圾網好日都唔update下就無show出黎 我係記得賣$299
https://www.price.com.hk/product.php?p=439695&gp=25
j下price.com啲價錢
果個係我 我未返到屋企試
一陣上黎report返
雖然九死一生
祝你好運
以下嘅野無
MSI 微星 B450M PRO-VDH MAX Micro-ATX 主機板
->免費轉MSI 微星 B450M PRO-M2 MAX Micro-ATX 主機板

ZOTAC GAMING GeForce GTX 1660 SUPER AMP 6GB GDDR6 顯示卡
建議->ASUS 華碩 TUF3-GTX1660S-O6G-GAMING GTX 1660 SUPER 6GB OC Edition 顯示卡補270/
MSI 微星 GTX 1660 SUPER GAMING X 顯示卡補220

SCYTHE 鐮刀 無限 伍 MUGEN 5 Rev.B 風冷散熱器
建議->SCYTHE 鐮刀 無限 伍 ARGB終極版 MUGEN 5 ARGB PLUS 風冷散熱器補190

Antec Neo Eco Gold Zen 600W 80Plus Gold 金牌 火牛 (5年保)
建議->Antec Neo Eco Gold 650W 80Plus Gold 金牌 半模組 火牛 (7年保)補71/
Antec Neo Eco Gold Zen 600W 80Plus Gold 金牌 火牛 (5年保)退100

師兄飛馬咁覆我,我電腦白痴唔識睇想問點換好,再次唔該你
卡簡msi
牛簡650w
其他照去
唔該師兄
風扇轉u12s
頭先睇少左錢
u12s單風扇?
yes
腦場大約賣幾多錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞