[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(207) 2020望下#1#2 先

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
想要細機箱,唔lag機
點細法
上法奧 飛馬 終端 砌機網慢慢搵料拎上黎分享下
出緊黃金睇
咁多位大佬, 我呢個list 會唔會有伏位架?
各位巴打 想問下呢條list有冇問題
1 x AMD Ryzen™ 7 3700X
價錢:$2,570

1 x MSI B450 TOMAHAWK MAX ATX
價錢:$815

2 x ADATA XPG GAMMIX D10 (1 x 8GB) DDR4 3200 Mhz C16
價錢:$680

1 x Samsung 860 EVO Series 1TB MZ-76E1T0BW SATA 3
價錢:$999

1 x Gigabyte GeForce® RTX 2070 SUPER™ WINDFORCE OC 8GB GDDR6
價錢:$4,099

1 x [砌機優惠]Thermaltake Toughpower GF1 650W 80 Plus Gold TT Premium Edition Fully Modular
價錢:$599

1 x Be Quiet! Pure Base 500 ATX — Black (預訂)
價錢:$539

1 x Noctua NH-D15 140mm SSO2 D-Type Premium CPU Cooler
價錢:$630

1 x Be Quiet! Pure Wings 2 140mm PWM Cooling Fan
價錢:$135

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $11,146
https://www.faroll.com/customize#MTY4OCwyMTM2LDIxMzYsMjI4NiwyMzY2LDI0MDMsMjc1MiwyNzg3LDQzOCw1ODI
ssd轉m.2
其實有冇辦法分到係咪真係正版
如果佢賣taobao key咪賺到笑
咁係咪要用返2400g?夠唔夠做?
有冇得執執
板可轉tuf b450 pro
OEM key
查實你筆直幾多 係咪一定要細箱
Google 下sharkoon c10/cougar qbx睇下啱唔啱你口味先執其他config
係呀 間房唔大
筆直7000內
望下我講果兩隻箱個L x W x H 啱唔啱擺先
細箱啫係幾細
3400G有PRICE顯示兩間賣1K2以上有現貨, 貴啲嗰間賣水貨佢自己保
2400G就仲缺貨,唔使諗
deskinmini入面有個細細地嘅cooler送俾你, 唔介意可以用住先, 或者另外買
買box set
最大問題係張1650,呢張真係垃圾,除非你諗住剩係玩LOL
上1660

Q200正,而加用緊好滿意
Q200 個size 幾好
高300 長350 闊 200
係lol 架咋,其他game 係ps4玩
咁就真係冇乜所謂

我就慢慢將啲game由ps4轉晒去電腦玩

我之前換風扇整壞咗塊板,而加都落緊正都
係肺炎得閑d少工開,成日係屋企on99,所以先買部腦玩番lol
搵日落黃金/高登掃一轉,返黎再請教大家

更正個顯示卡係Rx480 同埋個cpu係I5-6500
六年前買可以點樣upgrade
想玩多四五年
主要打機居多
宜家好似唔係好夠力推上最高畫質
求各位巴打俾俾意見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞