[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(207) 2020望下#1#2 先

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
關左佢咪得
唔該睇睇
TT呢條聽聞用係amd都可直接xmp又平又有rgb
Antec KATANA DDR4 3200MHz 16GB (2x8GB)
Antec
分類:
RAM (記憶體)
價格:
$799
貨號:
AM-RM-AM4U32168G11-7DKR

呢條好似好好超
https://www.faroll.com/customize#MjI0OSwyMjczLDIyODYsMjQ2NywyNzYzLDI3ODcsMjgwMCw0MzQ
可再平少少 板轉X570 AORUS ELITE ATX
但呢塊pro夠用埋3900x
要玩rgb你呢個畢直唔會夠買到呢個spec
Thermaltake Toughram RGB (2 X 8GB) DDR4 3200MHZ C16 RGB $749
火牛廠出呢D係咪貼牌野
有超頻大師林仔加成
有咩去屌佢啦
要幾多筆直到?
想問下法奧一千蚊送唔送貨
Dell廠機有i5 8400+gt1030+hd
想轉砌機上面可以保留嗎?
換火牛機箱底板加ssd
可以 塊板唔係k型可以插市面psu 24pin 8pin 的話都可以用得番 影下內龍看看
同呢個一樣
唔係好看到24pin 見cpu 係4pin
加條m2 換牛係為左上勁display?
500樓下MATX
Antec VSK10 大家點睇?
有火牛蓋 有足夠入風口
亞克力側板好唔好就見仁見智
最重要係300樓下
我係想換機留返i5用,省返1000
拆晒出來度下個鑼絲位 岩唔岩 就知岩唔岩裝出面機箱
ps15b 都係300樓下 細隻d 玻璃側透
膠板無咁透同埋好易花
換機可以直接買新板 ram 火牛 箱
cpu hdd 通用
CPU用9400F, 洗唔洗另外買CPU散熱
長開,少打機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞