[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(207) 2020望下#1#2 先

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
唔該師兄
500g
直上1T啦
sn750會長命少少
antec 新ram KATANA 好似好唔錯
3200 可以直上3600唔洗改cl值
請問 TT 8gb 3200 or adata gammix d10 8gb 3200ram 好D?
配 ryzen 3600
msi b450i

for間中打witcher lol 1080p
邊對平買邊對
樓上有對antec kanata 3200 都係799
後備電腦可以有咩用途,聽講可以改變成router, NAS, backup center??
裝Linux
塞滿佢變得好慢,不了
好似係白片die
Asrock Falcalty B250 推唔推到6700K 唔超 ?

另外如果想買一隻128GB SSD
將以家部機既WINDOWS + GAMES搬入去的話
洗唔洗洗機
補充
I5 7500 用家
1060 6GB
Antec ECO NEO 450定唔知400
放晒佢換94f b365
趁有市有價 7500 + 6700k +b250
NR400 一前一後
竟然
邊到多二手CUP MB既交易
想格一格價先
肥花 你搵下其他人放緊咩價就知
請問用amd cpu 2600,想買u12s…係未全部版本都會有am4插?
而家市面上賣緊都應該有 比錢時問一問店員
咪買錯TR4 同DX-3647 版
正常色同黑化版都得
唔該哂!
到時問問…再睇下邊隻平
最平就係正常色399
msi b450 tomahawk max
ATX 電競主機板 TUF B450-PRO GAMING

哩兩塊ATX 請問點揀好?
你問我就MSI 天下第一B450
MSI GeForce RTX 2060 SUPER VENTUS GP OC 8GB GDDR6

MSI RTX 2070 Ventus GP

價錢差100,邊張會好D?
2070 好dd 有機率花mon
60s 慢dd 未聽過花mon
唔自己整win10?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞