[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(207) 2020望下#1#2 先

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
rgb 可以熄
ek aio 香港邊間代理?
念住買粒新D 用耐少少

定係等新cup出先買
1 x AMD Ryzen™ 5 3600
價錢:$1,560

1 x ASUS TUF B450M-PRO GAMING Micro-ATX
價錢:$699

2 x Thermaltake Toughram RGB (2 X 8GB) DDR4 3600MHZ C18 RGB — Black
價錢:$1,678

1 x Toshiba DT01ACA300 3TB 7200rpm 3.5
價錢:$520

1 x Samsung PM981A 1TB M.2 PCIe NVMe 3.0 x4
價錢:$1,299

1 x Gigabyte GeForce® RTX 2070 SUPER™ GAMING OC 3X 8GB GDDR6
價錢:$4,199

1 x [砌機優惠]Thermaltake Toughpower GF1 750W 80 Plus Gold TT Premium Edition Fully Modular
價錢:$699

1 x Antec P82 Flow Tempered Glass ATX
價錢:$459

1 x NZXT Kraken X53 240mm CPU Liquid Cooler
價錢:$999

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $12,192
https://www.faroll.com/customize#MTIzLDIyMzksMjI4OCwyNDg5LDI3MjAsMjc0NCwyNzUzLDI4MzMsMjgzMywyODU0

4條ram靚d 換過隻水冷
p82送四把3pin 14cm 但個風扇一開四接頭得2pin
借問聲呢EK又代唔代替到D15S?
成日心思思想換走隻牛龜
唔該哂
240aio都勁過d15
條ram貴咗咁多野
無d性價比高既選擇?
邊款
而家有行貨未?之前睇過有外國同大陸仔開箱
先有留意到呢款野 如果1000附近搞得掂都諗得過
應該係EK個款?
早一個星期都唔係呢個價
比過萬就咪用adata la 而家樣樣昇晒價 比貴左更加唔選佢
覺得太貴可以用番8gb x2
如果係amazon買會唔會平d架?
唔清楚依家香港市場個價,唔知網上寫既價比現貨低
大約半年前放sapphire 588 nitro+ se ~ 700-800 蚊
而家個價唔知有冇大變化
amazon 正常會平D 特別係gskill 果D燈條
做乜要收588 有特別用途?
如果F4-3200C16D-16GTZR夠唔夠洗,因為我唔玩超頻
睇翼王個test?
風冷畀頂fans 搶風
夠啦 幾錢對?
800一對,依家貴咗好多
想平可以用aegis 70美一對3200 8gb x2
不過就無咗rgb...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞