[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(207) 2020望下#1#2 先

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
Aorus Master/Ace/M11 Hero以上都ok
睇你鍾意咩牌子
有錢嘅話 個人會偏好ROG

最後買咗呢條1開4線,想請問右下條線係咪插火牛
咁如果用番 i9 9900k呢

上網睇到9900ks好似好容易壞同埋得一年保

仲考慮緊
二揀一比電就得
你底版有PWM頭就用PWM
佢大4PIN比冇PWM插頭既底版用

你1出3應該夠比電(唔肯定, 冇研究開PWM供電最多連到幾多扇)
我都係用緊1出2
硬解能力會影響到
唔超就兩者差唔多
超就9900ks就易超D
香港有冇邊度買D機箱玻璃側板嘅螺絲?
唔見左兩粒搵代理配話冇得配 對角扭驚受力唔勻會爆
唔該你先 再睇定D先
但我1出1都冇反應,可以點搞

但我見3個頭3針,1個頭4針,是咪正常

收到,但我而家淨係靠右邊頭輸電,但1對1都出唔到
想問下如果用3600 cpu唔超頻,玩16gb ram有乜平靚正牌子選擇,用3200定3600mhz好-?
你full spec咩先得?同畢直?
zern2無乜得超
ram都要鎖3600最好
cpu ryzen 5 3600
顯示卡 2070 super
唔該曬
Ek一體水點睇
個水bump有啲料到 同船差唔多價錢
In 火牌we 7s
都唔齊
用途?
單個必須拮4pin個位好似係
我以前有用開
純打機洗乜99/k
97k好過
1 x AMD Ryzen™ 5 3600
價錢:$1,560

1 x ASUS TUF B450M-PRO GAMING Micro-ATX
價錢:$699

1 x ADATA XPG SPECTRIX D60G (2 X 8GB) DDR4 3600MHZ C18 RGB — TITANIUM
價錢:$820

1 x Toshiba DT01ACA300 3TB 7200rpm 3.5
價錢:$520

1 x Samsung PM981A 1TB M.2 PCIe NVMe 3.0 x4
價錢:$1,299

1 x Gigabyte GeForce® RTX 2070 SUPER™ GAMING OC 3X 8GB GDDR6
價錢:$4,199

1 x [砌機優惠]Thermaltake Toughpower GF1 750W 80 Plus Gold TT Premium Edition Fully Modular
價錢:$699

1 x Antec P82 Flow Tempered Glass ATX
價錢:$459

1 x Cooler Master MasterLiquid ML240R RGB
價錢:$738

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $11,073
https://www.faroll.com/customize#MTIzLDE2MjEsMjIzOSwyMjg4LDI0ODksMjUwMywyNzIwLDI3NDQsMjc1Mw

想打total war, bf5,配合2k 144hz mon, 做埋photoshop,學下寫programme咁樣
240幾抵玩
但rgb
cm 240aio
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞