[DSE 2020] 同學仔開始溫你嘅 數學 未? [2]

1001 回覆
7 Like 19 Dislike
上個post 比d 唔知咩野騎劫左

2020 DSE 肯定如常舉行
學校已經不斷應緊考試局要求做準備
各位同學仔要繼續努力頂埋佢

簡單講下我近幾個月做緊既野
最主要有2樣
1. 收費補習online課程
2. 免費補習online課程
呢 2 個courses 係由社會運動 + 疲情所衍生出黎
詳情你可以直接向我查詢
telegram : gggary

場仗越難打, 就要越比心機打
加油

循例都講下背景
我只不過係一個每年都捐錢比考試局既人
年年都報Maths + M1, M2 + Chem
不過近年真係越黎越忙, 尤其係4月份 (有留意以前d post既巴打會知點解)
所以好多時都真係助養考試局
但入得試場考既都拎曬 5**

我絕對唔會話自己勁
只係希望可以 分享 到自己少少心得
希望你地都可以拎到自己滿意既考試成績

呢個post主要都係比個機會我
解答大家任何有關DSE 數學既問題, core 或M1 或M2 都歡迎
如果大家唔想係呢個post 問, 可以telegram 我 : https://t.me/gggary
至於個fb, 因為我發現fb普及性 同埋我既使用率 大大降低
所以就唔post link喇 (當然你pm我我都會覆你)

------------
回顧2019年
真係好多謝咁多位同學既信任
講真, 你唔識我, 我唔識你, 我同你既認識都只係網絡上
但你都主動問我問題
呢個就係我一直堅持 有問必答 甚至拍片解到你明 既動力

去到放榜日 睇到大家拎住張cert 黎報喜
又約我去hku 食tea, medic campus 鋸扒, send 你地d 旅行相比我
所以真係好感激有你地支持我
一粒星都無嘅留個名
留名
拋下磚先
出得幾好
我係小學雞唔再騎劫了
太耐冇掂dse數
依家見到長少少嘅都有啲暈
數學等攞2嘅行路過
各位ching攻咩topic可以有效上3
數學syl話大唔大,話細唔細,對於數學白癡好迷茫

利申,section b已放棄
次次3d都係0左佢
有埋答案都唔識
巴打認真

我諗左成咁耐
居然唔記得sub 負數
我見答案有1/e^2
仲諗緊佢點知over e^2 就出到個咁靚嘅Series

thanks
因為咁就好似條友諗完個ans
佢再用條式爆
然後叫我做條題咁
係咪真係計到架屌
我諗緊係咪要sub i 2i個啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞