沈陣營第三百一十二期 - 有牛自遠方來,必誅之!

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
咁奇? 富塗同firstrade都有喎

IB搵到 無問題喎
如果我係美帝縮表段時間買金抵我輸啦
上面講錯咗,太耐冇睇股市,係GLD同IAU 兩隻。後者價碼單位細好多,交易量差唔多,升跌幅度都幾乎一樣
以為呢個唔係
睇investing佢係NYSE 掛牌
見佢ARCA以為第二樣野黎
佢同2840有咩分別?
沈門除咗做淡同做租租之外 開始跟埋師父買金
我死都要攬住你死desu
2840交易量細,除咗師父大手買入,肥金射飛彈會有兩三千萬成交,平常好多時幾球買賣,而且根據我個人經驗,美股黃金ETF較貼價,亦有反向ETF對沖,代號唔記得,交易規模會影響買賣速度,甩手要等接

GLD同IAU日日係億美金咁上落,啱價一放即有人接,唔使等

拎住ETF搵發行商要實金就唔知係點
解決老化人口
咁就沒人口老化既問題
彭博:全球已進入「歷史性供應鏈斷鏈」時期
https://lih.kg/1886633
我都有懷疑過黃金ETF發行商呢啲紙黃金,係咪1:1咁發行單位,定係買一噸金照保發行5噸金嘅單位?

如果發行商爆鑊,投資者要換實金,或者對應嘅美金,冇咪大撚鑊?

所以社師兄講真避險唔係數字黃金,實體金條先係,有道理嘅
同埋到時陷球爆,你間券商同你講俾返等值現金你
俾一大堆陰司紙抿眼淚,紙上富貴,心中富有
點都係實金收埋床下底穩陣
沈門上下終於跟隨師父陷球爆嘅步伐
仲有走難時可以塞金條落屎忽,銀紙、煙頭塞去算連膠袋都有機會腐蝕,cfu buy 美金玩黃金應該都有依重考慮
告發!感染症教授質疑日本厚生省 一天內被趕下船
https://lih.kg/1886511

鑽石公主號上確診者跟未感染者(含檢疫單位人員)之間完全沒有設任何防護線,不僅會跟感染者擦身而過

唔怪得知日日咁多人中
大家冷靜d,好驚
即係隻係日本方艙,仲知瞓裡面,十四日冇事就走得,其他嘅話知你死
中國國家鐵路集團剛公佈數字,新春前春運15天(1月10日至1月24日),全國鐵路發送旅客1.68億人次,同比增加2463萬人次,增長17.2%,日均1120萬人次。節後春運25天( 1月25日至2月18日),旅客發送量只得4248萬人次,同比減少2.2億人次,下降83.9%,日均170萬人次。

日均千幾萬疑似感染者流動
步驟一: 嚴格執行維尼快樂組織指引

奶撚哂野之後再去盡D, 認錯即係自己有問題, 唔切得腹
重複步驟一
又變左另一個切爾
自子兄
股joy?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞