沈陣營第三百一十二期 - 有牛自遠方來,必誅之!

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
等睇係南美版既救救口罩

我去過土瓜灣嗰間哥登堡餐廳食雜扒,肯定好過outback 開咗好多年,以前嗰頭開夜晚,食過幾次
【新型肺炎/社區感染】2月16日被確診的的士司機,原來由1月底到2月初共4天,為共同通信社的記者服務,到國會議堂接送記者。乘坐這架的士的記者有10名,其中1名是負責採訪安倍首相的。據共同通信社,10名記者之中,7名已過了14天,身體沒有異常,3名仍未到14天,共同通信社現在讓10名記者在家隔離。日本傳媒的政治記者們常駐在國會議堂內採訪首相及各大臣,參訪時的距離都很近。
https://www.news-postseven.com/archives/20200218_1543008.html
雖然唔算係財經、時政嘢,不過真係想 share 吓,王喜演得好抵死
https://www.facebook.com/gelekchodar/videos/1755873931203985/
已經係你唔係識人都好難食到好野
有次拉裙尾去間日式野開飯
收鋪個陣條友話俾頭抽sapporo 你試
飲落清新鮮甜, 完全兩回事

而家每次出去食都要抱住試伏器心態貼錢受難冇期望, 個人先開心D
因為幫襯嗰啲都係第一次食
而家班後生,佢地既消費力根本冇機會食到啲咩好野。亦都唔識分咩叫好野。所以香港係好多質素同價錢唔match既連鎖店,就係呃呢班後生去食。
食開牙活
嗰間都唔貴,隨時平過outback小小㖭,家陣唔知,好耐冇去嗰邊
幾時都話要平又好食一定係食中菜,幾舊水已經好唔錯 但同等價錢下西餐都係入門野,不了。
唔同意, 而家食屎都好撚貴, 都係好多人排住隊等食

可能係味覺退化, 根本食唔出分別
港男俾港女夾去呃like姐,你估班人唔肉赤啊
我都覺得中餐好食啲,做法變化多,扒類偶然一次OK
明末大把人食人事件,猶好兩腳羊,父子兄弟相殺相食
食環境嘅,溝女去扒房好,中餐嘅普遍燈光太光,無端端又有人換骨碟咁 阻頭阻勢

一就triple o hamburger呢啲高級金拱門
呢個人, 正義, 有心, 簡單直接

做朋友真係一流
你睇雞煲長期都有FANS, 譚仔又係 ATH, 粗野食肆都可以排餐飽
周邊都有人話10蚊隻蠔好抵食, 又落檸檬又落茄汁, 新鮮靚野就唔洗落咁多

荃灣有間地底雞煲, 質素絕對係垃圾級別
求其食都可以食到位位三百蚊

以前放題仲興個陣, 又係俾埋D唔知乜野你, 埋單又係兩舊起跳

一部份人係食量唔食質, 另一部份人應該係冇味覺

武士刀 VS 洋槍
名正言順, 食裝修

就黎好似taxi driver 咁, 條女第一次拍拖係肯陪你睇咸片先係好女人
要搵條女一齊睇咸片,extreme 咗啲嘅
食地段 食裝修 試問仲剩返幾多係食食材
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞